Utställningsdebut!


Thone, Höstglädjens Gleam Of Golden Dream 11 månader.

Igår åkte vi en timme norrut på E4:an, och idag åkte vi en timme söderut på E4:an. Idag var det nämligen dags för Thone att göra officiell utställningsdebut! Egentligen hade jag inte tänkt ställa henne än, eftersom att hon varit tunn och valpig. Men sen när hon skötte sig så bra under rörelserna på den inofficiella utställningen i Åtvidaberg så blev jag sugen på att ställa henne officiellt iallafall.

Till slut så bestämde jag mig för att anmäla henne till Gränna, även om jag kände mig väldigt tveksam på domaren som gett en hel del very good, och även good och sufficient. Aja, när Thone väl var anmäld så ökade jag på hennes mat ganska rejält. Inte bara för utställningen, utan även för att se vad som skulle hända med hennes kropp. Jag trimmade henne ordentligt då också, och under förra helgen tyckte jag att hon började se riktigt fin ut!

Idag var vi framme i god tid, redan 10.00 och då skulle engelsk springer spaniel bedömas först. Thone hade hunnit ladda batterierna sedan igår och tyckte det var jättekul att vi var ute på äventyr idag igen! Jag hade med buren till henne, men hon fick vara med mig hela tiden istället.

För en gångs skull satt jag och tittade på bedömningen, och under öppenklass hanar trodde jag mig ha en aning om vad domaren tittade mycket på utöver exteriören – och det var rörelser. Storlek eller färg verkade inte spela någon roll, utan hundarna skulle röra sig med energi.

Jag blev lite smått nervös när det till slut var dags för juniortikarna. Även om jag själv tycker att Thone har bra proportioner och är i bra pälskondition så var jag förberedd på ett Very good, men ville förstås ha Excellent. Med fickorna fulla av torrkulor gick vi in i ringen, och jag tror att vi var sju stycken i klassen. Thone skötte sig fint och sprang avslappnat runt ringen de första två varven, så det kändes som en bra start.

När det var vår tur för den enskilda bedömningen var det inga konstigheter. Thone fortsatte att springa fint, och det kändes jättebra! När ringsekreteraren höll upp det röda kortet och ropade ut ”Excellent!” kände jag ett ”YES!” inom mig. Vilken fin debut, och vilken bra helg! Duktig igår och vacker idag.

Till konkurrensen blev det sex tikar kvar och där visste jag att vi skulle bli avtackade, men jag kände mig ju redan jättenöjd och glad. Vi kämpade dock på som om vi skulle bli placerade, och efter att vi fått springa x antal varv så kände domaren igenom allihopa och tackade av två hundar bakom oss. Vad kul, vi skulle få en 4:e placering iallafall!

Vi stod som 3:a bland de som var kvar i ringen, och efter att fått springa några varv till så blev hunden bakom oss framplockad. Domaren hade dock inte bestämt sig än, utan vi fick fortsätta springa. Det kändes som att hon ville se vilka som höll ut längst. Jag trodde inte att jag och Thone skulle plockas fram något, men jag kämpade på trots att min ork började ta slut.

När domaren tyckte att vi sprungit färdigt, för stunden, så plockade hon fram Thone som 2:a! Sen fick vi springa ett varv till, och domaren var nöjd med placeringarna. Jag skyndade mig att ställa upp Thone, för nu hoppades jag förstås på ett CK också. Domaren funderade en stund, och det blev två CK:n! I bästa tikklass sen blev vi förstås avtackade, men fick fina ord av domaren.

Vilken dag det blev! Jag hoppades på Excellent, var förberedd på Very good, och så slutar dagen med Excellent och 2:a placering i juniorklass med CK!

”Nätt feminin tik. Tillräcklig bredd i skalle – nos för åldern. Bra stop.
Mörka ögon. Utmärkt överlinje. Goda proportioner. Bra stomme.
Tillräckliga vinklar. Visar sig väl med tillräckligt påskjut.Bra päls.”.

19 juni, 2016 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Utställningsdebut!”

  1. Karin:

    Grattis !!!

  2. Annika mi Lindby:

    Vilken fantastisk hund och matte! Grattis!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: