RLD N Höstglädjens Gleam Of Golden Dream


Thone, RLD N Höstglädjens Gleam Of Golden Dream 11 månader.

Nu ikväll har jag och Thone varit och tävlat rallylydnad igen, och som ni ser i rubriken så skötte sig fröken Tonfisk fint idag med! Dagens tävling var på Ödeshögs kennelklubb. En dubbeltävling i nybörjarklass så vi hade två chanser på oss att ta titeln RLD N. Efter 100-poängaren i lördags så kunde jag flyttat upp Thone till fortsättningsklass, men vi har inte bråttom någonstans och så var vi ju ändå anmälda till dagens tävling.

Idag var vi på plats i god tid och det var tur, för Thone tyckte det var urkul att få vara på tävling igen! Dessutom flöt det på snabbt idag med, och alltihopa var klart innan andra gruppen i klass B var beräknad att starta enligt PM:et. Efter att gått en sväng fick Thone ligga i buren i skuggan medan jag satte mig och tittade på de resterande ekipagen i första gruppen i klass A. Många hade problem med nosande längs den första sträckan, som gick precis intill en häck…

Klass A hade en ganska självklar väg, så det svåra var att komma ihåg vad man skulle göra vid varje skylt. Det var en hel del stopp och en tempoväxling som inte fick glömmas bort. Thone flög ut ur buren och skuttade omkring när jag plockade ut henne, så idag fick det bli en ordentligare uppvärmning. Inne på banan skötte hon sig jättefint, och det kändes inte som att det blev fel någonstans.

Klass B såg lite klurigare ut, men verkade väldigt flytig när jag tittade på ekipagen i första gruppen. Jag upptäckte även att en skylt som vi missat att träna på var med, två gånger dessutom. Två andra tävlanden som verkade ha bra koll på alla regler fick förklara för mig hur momentet skulle utföras. Under banvandringen kändes det som en rolig bana, och den innehöll bara tre stopp totalt.

Medan jag och Thone väntade på vår tur så provade jag att göra ett par läggande under gång som vi missat att träna på. Vi gjorde även ett par så kallade tysksvängar, där föraren vänder åt vänster och hunden går runt föraren. Thone var inte riktigt lika fokuserad i klass B, men hängde med fint vid sidan. Läggandena under gång var inga konstigheter, men vid tysksvängen blev det en krasch.

Båda prisutdelningarna var efter klass B, och Thone vann klass A med 99 poäng! Därmed fick hon sitt tredje godkända poäng och titeln RLD N! Poängavdraget fick vi för bristande samarbete under slalomen. Jag märkte inte av det, men kanske att vi höll på att krocka någonstans eller att hon gjorde någon liten lov. ”Fin bakdelskontroll. Hund med härligt attityd och samspelt ekipage.”.

I klass B visste jag att vi skulle få lägre poäng, eftersom det blev lite krångel vid tysksvängen. Fina 96 poäng blev det ändå, och en 3:e placering då det var två klassvinnare. (Varför hoppas placeringar över om det är flera på samma poäng?) Ett poängs avdrag för bristande samarbete och tre poängs avdrag för förarfel, då det blev ett stopp vid tysksvängen. ”Fina lägganden. Bra tempo i spiral och slalom. Snyggt jobbat.”.

I lördags gjorde vi tävlingsdebut, och på fyra dagar har Thone fått fyra godkända resultat i nybörjarklass i rallylydnad med en poängserie på 96, 98, 99 och 100 poäng, fått titeln RLD N och även gjort utställningsdebut och fått ett CK i juniorklass. Duktiga och fina lilla hund!

21 juni, 2016 | 1 kommentar »

1 kommentar till “RLD N Höstglädjens Gleam Of Golden Dream”

  1. Annika i Lindby:

    Utan dig, hade hon inte gjort det! Du är väldigt duktig med dina hundar.Dessutom jobb, man och småbarn! Duktigt!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: