Nationaldagsvalpar!

I förmiddags åkte jag ut till Hälla för att vara med vid Hickas valpning. Redan igår var mamma säker på att dom skulle komma idag, och hela natten hade Hicka håsat och flåsat så mamma trodde att hon skulle få ringa och väcka mig. När jag ringde vid 9-tiden hade det inte hänt mycket mer, och 1 1/2 timme senare satte jag mig i bilen och hoppades att jag inte skulle missa allt.

Läget var det samma när jag kom fram. Hås, flås och lite oroligt. Vid 14-tiden hade det fortfarande inte hänt något, så då satte vi oss ute och solade en stund och jag tänkte att ni fick det ta och sätta fart snart för jag kunde inte stanna hela dagen. Jag talade om för Hicka att om två timmar skulle jag åka hem om det fortfarande inte hänt något. Lagom till att jag tänkte åka hem så blev hon oroligare och det märktes att det tryckte på. Hon visste inte riktigt var hon ville vara, satte igång att böka ordentligt i valplådan och började få små värkar.

16.40 gick vattnet, äntligen! Nu var det på gång, trodde vi… Hicka kämpade på, men inget hände. Till slut ringde mamma och pratade med Valla djursjukhus, och fick beskedet att dom hade fullt och att om hon behövde åka så var det djursjukhuset i Jönköping som gällde. Till att börja med så tog vi en åktur in till Söderköping och tillbaka, för det var så Lhine fick ut sin son som vi kallar för ”Lille Statoil”. Mamma var på väg till Valla då, och stannade till vid Statoil för att kolla till Lhine…

När vi var tillbaka satt mamma och knappade på GPS:en, vilket jag blev jätteirriterad över. Jag tyckte att hon kunde gå in och göra sig redo att åka till Jönköping medan jag knappade in adressen. Hicka satt och såg väldigt bajsnödig ut bak i bilen, och då kom äntligen den första valpen! Jag öppnade luckan, satte på Hicka ett koppel och började sedan torka igång valpen.

Sedan skyndade vi in så att Hicka fick ta hand om sin förstfödda dotter, som visade sig väga 447 gram. Jag hade så gärna velat stanna kvar under valpningen, men jag hade redan stannat tre timmar längre än vad jag hade tänkt. Innan jag hann kliva ut genom dörren så var nummer två på väg och jag fick vara med och ta emot den. Därefter skyndade jag mig ut genom dörren. Innan jag hunnit hem skickade pappa ett meddelande och talade om att det kommit två till. Lite senare fick jag ett meddelande från mamma om att det blivit tre hanar och tre tikar.

Jag hade som sagt velat vara med vid hela valpningen, men fick ju vara med en stund iallafall och fick med mig underbart god valpdoft hem. Thyra och Lhine nosade på mina händer och kläder väldigt noggrant och länge när jag klev innanför dörren här hemma.

6 juni, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: