Höstglädjens lydnadshelg


Thones bror Bingo i en inkallning från ett godissök.

Den här helgen svischade förbi hur snabbt som helst och nu är jag så trött i huvudet! Av totalt 14 timmar har vi haft drygt 1 timmes enskild träning, men däremellan sitter man och lyssnar, ser och lär av de andra.

Igår hade vi två enskilda pass var på 15 minuter, och sedan avslutade vi med att titta på en film som Heléne satt ihop om belöningar. Under mitt och Thones första pass började vi med att Heléne fick titta på vårat fria följ, och det första hon kommenterade var att Thone går lite för långt fram och med sänkt huvud runt mitt ben. Jag har förstås lyckats dra fram henne fast att jag skulle försöka att inte göra det…

Min läxa blir att hålla fast belöningshanden vid byxfickan eller fickan på träningsvästen, så att Thone får sträcka sig upp för att ta belöningen istället för att jag stoppar in den i munnen på henne framifrån. Det blir att lära om positionen, och jag ska dessutom gå lite långsammare så att Thone får jobba mer istället för att bara knata på. Vi kikade även på skiftena i klass III-fjärren och där ska jag fortsätta som vi hittills gjort, men även försöka vara framför henne istället för bredvid.

Efter lunch fortsatte vi lite med det fria följet, men hann även kika på ställande och läggande under gång. Där är det också bara att fortsätta som vi gjort, och så tyckte Heléne att jag kunde börja ha henne runt mig istället för att bara gå nos mot näsa. En liten introduktion av hopp över hinder hann vi med också. Heléne höll Thone i halsbandet medan jag klev över och kallade in, och så släppte inte Heléne förrän Thone tänkte ta rätt väg.


Fina pappa Trazzel.

Idag jobbade vi vidare med det fria följet, och Heléne tyckte redan att Thone hade en annan tanke i huvudet än vad hon hade igår. I långsam marsch snirklade vi runt och jag koncentrerade mig på belöningsplaceringen medan Heléne höll koll på Thones position. Många korta pass blev det, och sedan fick Thone springa av sig i två inkallningar. Där hann inte mitt huvud med, och min hand var på väg ner i belöningsfickan långt innan jag gett belöningssignalen…

Jag är som sagt lite mosig i huvudet, men under två av de här passen provade vi även att göra en tävlingsmässig tandvisning och klass I-apportering också. Det var inga konstigheter alls vid något av momenten. Under helgen visade Thone även att hon nyligen lärt sig att plocka upp apportbocken från marken, så när hon var lös hämtade hon glatt den vid Helénes stol och visade alla vilken fin grej hon hade i munnen.

Efter lunch fick vi göra en kedja med valfria moment, 2-5 stycken, som vi hade i läxa från igår att fundera ut. Jag hade valt två rallylydnadsmoment, ett freestyletrick och fritt följ, och meningen med övningen var att träna på transporter och tävlingsmässiga belöningar. Det där med transporter är jag jättedålig att träna på, så jag tyckte det var en jättebra övning! Den var dessutom svårare än vad man kunde tro, för jag själv tänkte mer på momenten och höll på att glömma bort att belöna transporterna.


Farbror Fire är beredd på att fånga en godis.

Thone har verkligen skött sig över förväntan den här helgen. Jag visste vilka två moment vi ville jobba med, och hann med mycket mer! Jag var dessutom beredd på att Thone kanske inte skulle klara av störningen, med tanke på att vi mest tränar här ute på tomten, men det var inget större bekymmer. Visst kikade Thone på annat emellanåt, men Heléne tyckte inte att det var något att bry sig om. Jag skulle inte vänta ut att Thone sökte kontakt, utan bara köra på.

Toppenväder har vi haft hela helgen också! Idag tittade solen fram dessutom, så man kunde passa på att sola under tiden som man satt och tittade på när de andra tränade.

12 juni, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: