En plats och ett hopp från start i klass I?

Ja, efter helgens lydnadskurs och all tid jag har haft till att ligga och fundera de här två dagarna när jag legat magsjuk så känns det som att jag och Thone inte är så långt ifrån att kunna starta i lydnadsklass I. Thone ligger lite för långt fram i fotgåendet, men det är liksom ingen katastrof och egentligen skulle vi kunna fortsätta med den positionen jag dragit fram henne i. Svängar och halter har vi inte kommit så långt med, men det är det ju bara att träna på.

Vi kollade av ställande och läggande under gång vid sidan, och trots att vi inte tränat på hela momenten tidigare så stod och låg Thone kvar när jag fortsatte framåt. Det som jag själv tänkt om Thone kunde Heléne också se, att hon tar med sig de saker hon kan till andra moment. Stadgan vi tränat på vid fjärrskiftena har vi alltså även fått med till ställande och läggande under gång. Inkallningarna var heller inga större konstigheter, förutom att vi behöver snygga till ingångarna, och tandvisningen och apporteringen kan hon tydligen.

Det hon inte kan, och som vi inte har tränat på är platsliggning och hopp över hinder. Skulle vi sätta lite fart så skulle vi säkert få ihop allt ganska så snart, men jag har ingen brådska. Däremot så ska vi nog börja ta tag i det där med platsliggningen iallafall, både med och utan alla möjliga sorters störning så att det momentet känns stabilt och bra den dagen vi satsar mot att bli redo för vår lydnadsdebut.

14 juni, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: