Paus med träning

I helgen ska Evelina döpas, och inför dopet är det såklart femtioelva saker som ska ordnas. Hundträningen har helt fått stå åt sidan sedan förra helgen, men nu under kvällen så gick jag ut och tränade en stund med Thyra och Thone för att rensa huvudet lite. Thyra blev jätteglad, och Thone helt galen.

Med Thone blev det att pyssla lite med vändningar på stället åt höger. Idag gjorde vi så som vi tränat in vändningarna åt vänster och helt om åt vänster, det vill säga med hjälp av godis i handen. Till en början for hon fram och tillbaka som en jojo, men till slut så höll hon kvar sin position istället för att hamna snett framför mig. Om vi håller på så ett tag och sedan bantar bort godishanden så kanske vi kan göra halter åt höger snart.

Det blev även ett par raksträckor där jag belönade övergångarna till språng marsch, samt läggande och ställande när vi gick nos mot näsa. Jag har börjat blanda lite, men hon har inte riktigt koll på vad hon ska göra när. Ibland blir det helt stopp i huvudet på henne och då gör hon ett mellanting, och sätter sig ner.

Thyra och jag tränade lite allt möjligt, för jag har inte fått till vårat program än. Jag hoppas att de sista bitarna faller på plats snart, nu när jag inte längre behöver känna någon större press på att programmet måste vara klart snart. Tävlingen som jag funderade på krockar med jobbet, så nu har vi lite mera tid på oss.

Jag har även funderat lite över hur jag ska göra med Lhine, och vi kommer nog köra vårat gamla program ett tag till. Annars kommer det nog inte bli något tävlande för henne i år, och att bara åka och tävla med en hund känns som ett slöseri. Eftersom att det inte finns några tävlingar i närheten så vill jag gärna göra så många starter som möjligt under en dag/helg. Dock måste jag göra om hennes program lite grann, då vi har ett stycke i början som vi aldrig lyckats få till på tävling.

17 maj, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: