Mysig kvällsträning

Vi har haft det riktigt varmt här idag, så efter promenaden på förmiddagen var hundarna jättevarma. Badbaljan och vattenslangen fick komma fram så att de fick svalka av sig. Det kändes inte så lägligt att träna med dom fast att tiden fanns, så de fick ha en lugn dag. Värmen kom ju så snabbt, så de har inte hunnit vänja sig vid den än, och inte jag heller.

Under eftermiddagen var Evelinas farmor här en stund, för vi tänkte att det kunde var bra för dom att umgås innan Evelina ska vara där i veckan. Det kan vara känsligt med andra människor, men idag var det inga konstigheter alls och det kändes förstås jätteskönt.

När det började bli svalare här packade jag träningsväskan och gick bort med hundarna till fotbollsplanen där jag vet att det är skugga framåt kvällen. Trots att vi bara tränat där en gång tidigare sen vi hämtade hem Thone så hade hon full koll på vad som var på gång och bjöd på ett fint fotgående när vi gick över fotbollsplanen.

Thyra däremot, hon ansåg att vi gick fel väg och stannade i hörnet av fotbollsplanen. Jag sa inget utan tänkte att hon hänger ju på om jag bara fortsätter att gå, men icke! Hon stod bestämt kvar och tänkte tydligen inte röra sig ur fläcken. Jag, Lhine och Thone gick till andra sidan och slog oss ner vid fotbollsmålet… men Thyra stod kvar. Hon hade bestämt sig. Jag fick ropa på henne flera gånger innan hon till slut satte fart och sprang till oss. Knäppa hund!

Thone och jag tränade linförighet, och försökte oss på högerhalterna som är en ren katastrof. Jag vet inte vad jag gör för fel, för hon tappar kontakten så fort jag börjar vrida mig och hamnar sedan snett framför. Det hjälper inte att jag tycker att jag är övertydlig, och saktar ner och tänker på att inte vrida fram henne med överkroppen, det blir fel ändå. Likadant blir det om vi vänder till höger på stället. Där har jag verkligen något att klura på, eller att lägga åt sidan fram till Höstglädjens lydnadshelg med Heléne Lindström i juni.

Thyra som verkade vara lite på tvären efter att jag gått fel väg såg inte så träningssugen ut, men jag provade att bjuda in henne till lek med fårskinnskampisen och hon var med direkt. Även idag körde vi igenom det som känns färdigt i programmet och det var inga större konstigheter. Det blev ett par missförstånd där Thyra körde på det som hon tyckte passade bra, så jag måste vara lite tydligare och även tala om när det är stopp och dags för belöning.

Det var jätteskönt ute så Thyra fick ett långt pass och därmed fick Thone en lång paus, så innan vi packade ihop och gick hemåt fick hon träna lite freestyletricks också. Vilket fart det var i henne, och vad fel det blev emellanåt. Hon hade inte tid att lyssna och gjorde allt på en gång. Vi tränar en sak i taget, men när hon skulle gå slalom så hann hon med att både göra snurrar och springa runt mig…

7 maj, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: