Människans bästa vän

Om guldfiskar är inkörsporten för att skaffa husdjur så är hundar husdjurens konungar. De är underbara, lojala, och till skillnad från guldfiskar lever de längre än fem minuter. En hund är ett fint, stabilt husdjur som du kan ha med dig såväl när du är ute och rör dig som när du är hemma på sofflocket, de är verkligen familjemedlemmar. Det kanske inte är en överraskning att vi människor hittar allt mer roliga sätt att spendera tid med sina håriga vänner.

I en trend som startades av kända hollywood-tjejer, och efterföljdes av andra kvinnor med klackar för höga för att faktiskt ta ut sina hundar på promenad, ser vi nu alltmer ofta hundar i små ”hundväskor”. Hundfantaster kanske ser det som aningen ovärdigt med tanke på att vovsingarna trots allt har fyra egna ben att gå på, men jag vet att det finns hundar som älskar att bli burna i små väskor.

En del småhundars ben är lite för långa för att de ska passa i en av de små väskorna, och det är säkert därför vissa har tagit detta ett steg längre och börjat ha sina hundar i barnanpassade ryggsäckar. Jag har sett ett par små valpar på internet som blivit runtburna i sådana, kanske för att valpen fortfarande är för liten för att promenera utomhus? Även om det ser gulligt ut så är det väl lite löjligt om man tänker på det.

Om det inte är din grej att behandla ditt husdjur som ett barn så finns det fortfarande många andra, lite mer vuxna saker som du kan göra. Så fort ditt djur har kommit förbi lydnadsfasen så kanske det är dags för något mer fysiskt och mentalt stimulerande? Hundagility passar de mer disciplinerade djuren men det finns också freestyle (som koreograferas till musik!) eller så kan du ha kul med att kasta frisbee med din hund. För en mer amatörmässig vinkel på hundsportande så är fotboll en solklar vinnare, speciellt med hundar som har tillräckligt stora käkar för att fånga (och skjuta iväg) bollen. Hundfotboll är väldigt kul och du behöver inte förlora på att låtsas som när du spelar med barn! Dessutom kan du ta med hunden till spelbutiken på vägen hem eller besöka Betway online för fotbollsbetting för svenskar.

De mer kultiverade husdjuren kanske uppskattar en gourmetmiddag istället. Förra månaden dök en pop-up-restaurang med namnet The Curious Canine Kitchen upp i London där det erbjöds femrättersmiddagar, med dryck till varje rätt, för hundar. Där kunde de mumsa på sjögräs- och grönkålspuré med blåbär och chiapudding. Det är nog bäst att nämna att även om det låter lockande så är denna högklassiga hundmat inte nödvändigtvis särskilt bra för en människa att hugga in på. USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet (FDA) licenserar endast ena hälften av kon för människor medan djurmat kan innehålla ben, skinn, hjärna och juver. Detta är en läxa som stjärnan Serena Williams fick lära sig nyligen när hon befann sig på ett högklassigt hotell med hennes fyrbenta vän. Tydligen så blir till och med superstjärnor sjuka när de testar lax och ris som är gjort för små bortskämda jyckar.

Starbucks erbjuder en mer avslappnad bondingupplevelse för hundar och människor. Medan du njuter av en latte eller en espresso al fresco kan din hund sörpla på en Puppuccino, vilket är en papperskopp fylld med vispgrädde. Möjligheterna att bonda med din glada hund är oändliga! Det finns helt klart goda anledningar till varför hundar är våra bästa vänner.

Ett inlägg i samarbete med Amanda Holm.

26 maj, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: