Inofficiell utställning på Åtvidabergs HK


Thone BIM, 10 månader gammal.

Idag har jag och Thone varit på Åtvidabergs hundklubbs inofficiella utställning. En utställning som jag tänkte skulle bli den sista på ett tag ifall vi inte skulle få till de där avslappnade och flytande rörelserna som Thone har när vi ringtränar här hemma. Igår fick Thone ett bad och fluffades upp med dammsugaren efteråt, men trimningen struntade jag faktiskt i. Hon blev ju trimmad inför 1:a maj, och det enda som egentligen behövdes var att snygga till tassarna. Jag hade med mig saxarna idag, men det var blött i gräset så tassarna fick vara som dom var. Det hade liksom inte gjort någon skillnad om de varit nyputsade eftersom att de blev tuffsiga av vätan, och fulla med nyklippt gräs.

Det skulle bli intressant att se hur Thone skulle bete sig idag, eftersom vi inte tränat på ett par dagar. Skulle hon gå i taket av att äntligen få göra något? Hon tyckte förstås det var lattjolajbans när vi kom dit och ville jättegärna få göra något, men vi tog det bara lugnt. Vi gick omkring lite, och hon var duktig och kissade! Precis innan det var vår tur så tog jag på mig kavajen, fyllde ena fickan med torrfoder och borstade igenom henne.

Thone ställdes i juniorklass idag, och när jag såg tiken vi skulle möta så tänkte jag ”Oh, shit!”. 1 1/2 månad äldre och mycket större. Aja, vi skulle ju bara ta det som träning. Det funkade fint att ställa Thone med bara torrfoder. Innan vi skulle springa fick hon äta upp det sista jag hade i handen och visade jag henne att handen var tom, och idag fick vi äntligen till det med rörelserna! Tjoho!

Thone sprang i löst hängande koppel och utan att söka kontakt med mig hela tiden, och då blev hon genast mer avslappnad! Från att tidigare sprungit precis vid min sida i arbetsmode, med högt huvud, flaxande framben och hög svans så sprang hon nu en bit ifrån mig med både huvud och svans i normalt läge och därmed även normala frambensrörelser. Vad skönt att vi äntligen har hittat hur det ska se ut och kännas!

Till min stora förvåning vann Thone klassen, och fick även HP och blev därmed bästa tik! I tävlan om BIR/BIM fick Thone möta en hane från Dainty’s, en kennel som föder upp hundar med stora framgångar i utställningsringen. Det blev hanen som fick ta emot BIR-rosetten och Thone BIM-rosetten efter att domaren hade haft svårt att välja, och hon sa att det lika gärna kunde blivit tvärtom.

Jag är iallafall jättenöjd efter dagens utställning. Främst över att Thone skötte sig så fint, och att hon blev BIM med en jättefin kritik var förstås en jätterolig bonus! Sen så var det faktiskt lite skönt att vi var klara redan vid 10.30, och trots att vi inte hade någon brådska iväg så parkerade vi här hemma prick 12.00.

”Superfeminint huvud med tilltalande uttryck. Mörka ögon.
Bra nosparti. Strama läppar. Korrekt bett. En hund som har en vacker
siluett. Välburen svans. Rör sig bra. Vacker päls. En tik som går en lovande
tid till mötes. Bra storlek. Passande stomme. Trevligt visad.”

14 maj, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: