Hon är bara 10 månader, hon är bara 10 månader…

Det är inte länge sen det kändes som att Thone inte kunde någonting, och nu måste jag istället påminna mig själv om att hon faktiskt bara är 10 månader. Hon är jätterolig att träna med och hon tycker det är så himla kul! När hon märker att det är träning på gång så håller hon på att explodera, men under träningen så känns hon väldigt städad eller hur man ska förklara det.

Jag har hittills inte haft några krav på hur hon ska bete sig under träning, för det har aldrig behövts. Trots att hon är på tårna så håller hon sig i skinnet, och det gör att jag ibland glömmer hur gammal hon egentligen är. Dessutom har hon själv börjat sätta ihop saker och ting. Vi har exempelvis inte tränat på stadga i ställandet, men idag när vi provade att göra ett ställande under gång så stannade hon direkt och stod kvar när jag gick ifrån, vände upp, gick tillbaka och ställde mig vid sidan.

Det kan ju varit en tillfällighet, men jag tror ändå att hon har börjat förstå vad kommandot betyder och att hon inte ska göra något annat förrän det kommer ett belöningsord eller frisignal. Sittande och liggande har hon fått träna stadga, och det verkar hon sugit åt sig av och alltså tagit med sig till ställande under gång.

Nästa helg är vi ett gäng Höstglädjare som ska på lydnadshelg för Heléne Lindström, och jag har förstås redan börjat fundera på vad jag och Thone skulle vilja ha hjälp med… Trots att Thone bara är 10 månader, att vi inte har haft någon brådska med någonting och inte tränat så mycket enligt mitt tycke så är det detaljer jag vill få hjälp med. Svängar och halter i fotgåendet, och även hur positionen ser ut, samt teknik i klass III-fjärren.

Sen vet jag ju inte hur Thone kommer bete sig där, i ny miljö och med så mycket störningar. Vem vet, vi kanske kommer få träna på kontakt?

31 maj, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: