Är det finare att adoptera än att köpa en hund?

Svenska hundar köper man, även hundar som finns på ett djurhem/hundstall, men när hundarna finns på ett djurhem/hundstall utomlands så adopteras dom. Varför då? Vad är skillnaden?

För mig känns ordet adoptera bara som ett försäljningsknep, för att folk ska få känslan av att de räddar hundarna och medan hundarna på de utländska djurhemmet/hundstallen adopteras och blir räddade så avlivas en massa svenska hundar som ingen vill köpa. Svenska, friska och trevliga hundar av samma utseende och typ som många av de hundar som flygs hit med falska pass, vaccinations- och veterinärintyg för att bli adopterade och räddade.

De två hundarna på bilderna spenderade lång tid på ett hunddagis i väntan på ett varsitt nytt hem, men blev istället avlivade. De hade inte gjort någon något ont. Däremot stod dom och kostade pengar för Polismyndigheten, som till slut blev tvungna att sätta ett datum för avlivning. Hade det fått ett nytt hem om de varit till adoption istället för till salu?

3 maj, 2016 | 8 kommentar »

8 kommentarer till “Är det finare att adoptera än att köpa en hund?”

 1. Jeanette & BC:

  Vad hemskt!!!! Ja, jag förstår inte varför man inte skaffar en hund via hundhem här i Sverigen istället för vända sig utomlands & riskerar även få med sig både det ena & det andra…

 2. Carina:

  Skulle absolut aldrig någonsin ”adoptera” en hund utankar Sverige. Vill inte vara orsak till spridande av sjukdomar o parasiter som vi tidigare varit förskonade från. (Falska vet intyg är inget ovanligt) Dessutom är det hemskt att hundar i Sverige avlivas?då ingen förbarmar sig över dem?

 3. Jeanette:

  Hur hittar man de svenska hundarna som behöver nytt hem?

 4. Maria:

  Det är ju hemskt att folk köper hundar utomlands från djurhem när det finns så många hundar här hemma som behöver hjälp!
  Ska en hund inpoteras så ska de väl ändå vara för avel och breddning av avelsbaserna, inte för att man vill ”adoptera” en hund..

 5. Christin:

  Undrar också hur man hittar dessa hundar?!

 6. Maggan:

  ”Hundar utan hem”, Hundstallet bl.a. kolla locket också, brukar finnas fina hundar som säljs p.g.a. allergi! Bara att googla! Lycka till!

 7. Gunnel:

  De svenska hundarna som behöver nya hem hittas på http://hundstallet.se/ http://djurensvanner.se/malmo/hemlosa/ http://djurhemmetaggarp.se/hem/hundarna.html
  Eller alla samlade på http://djurhem.ifokus.se/articles/4d712e6db9cb46221d04480f-alla-djurhem-i-sverige

 8. Erica:

  Varför är de svenska hundarnas liv värda mer än de utländska? Adopterar gör du en hund som står utan ägare, dvs en hund som är hemlös eller en hund på Hundstallet. Privata hundar på blocket köper du då de har en ägare. Falska intyg och sjukdomar kommer med smuggelhundar, dvs hundar som smugglas in som renraser för att täcka vår efterfrågan av populära raser. Det sker med andra ord inte med adoptivhundarna som förs in av seriösa organisationer. Det gäller att lära sig skillnaden på de två. Slutligen: att det skulle vara finare att adoptera får mig att vilja skratta. Som ägare till en utlandsfödd adoptivhund drar du dig ofta in i det längsta att berätta att det är en adoptivhund för att slippa risken att stå där och ensam bli ansvarig för alla sjukdomar som finns hos hundar i landet.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: