Några små steg framåt

Sedan clinicen i fritt följ för Emma Willblad för tre veckor sedan så har jag och Thone tränat på de första grunderna och under den här veckan har vi börjat avdramatisera högerhanden. I måndags kliade jag mig i huvudet och undrade hur (fan) jag skulle få henne att att sluta dutta på min hand vid varje ingång för att sedan slicka och tugga på den. Provade att vänta ut henne tills hon slutade, gav belöningssignalen och slussade sedan över godisbiten från högerhanden. Det har faktiskt funkat både bättre och snabbare än vad jag förväntade mig!

Jag tycker att hon verkar ha koll på positionen, använder rumpan bra när jag vänder helt om åt vänster på stället och hänger med bra i stegförflyttningarna åt höger så den här veckan har vi faktiskt börjat ta några steg framåt. I början gick hon bara efter min hand, så när den pendlade gjorde hon också det, plus att hon snabbt gled ut i sidled. Jag undrade förstås vad jag gjorde för (jävla) fel, men så kom jag på att vi faktiskt bara jobbat på stället.

Efter att varit snabbare och gett belöningssignalen när hon hängde på i ett halvt steg så gick det bättre redan vid nästa träningspass. Idag kom vi faktiskt upp i tre steg, där hon höll sin position och inte gled ut i sidled. När hon glider ut i sidled så tar jag ett steg åt höger och vips så har jag henne tätt intill igen. Hon tycker det här småpysslet vi håller på med är jättekul, så jag tror inte det tar lång tid innan hon kommer på var det är som utlöser belöningssignalen.

1 april, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: