Fy vilken natt

Evelina somnade som sagt gott igår efter att vi varit på jourcentralen uppe på sjukhuset, men två timmar senare vaknade hon och var jätteledsen. Febern var uppe på 39.7 och då ringde jag 1177 igen. Jag var nummer 20 i kön och det kändes som en evighet innan jag kom fram. Den jag fick prata med kom med många tips och råd vad vi skulle göra för att underlätta för Evelina, både i det nuvarande läget och om det blev värre.

Hon lyssnade på hennes andning genom telefonen och hörde att det var slemmigt och svullet i luftrören. Att få i henne vätska var det allra viktigaste och att inte låta henne ligga plant. Vatten är inte lätt att få i Evelina för hon har inte riktigt lärt sig att dricka ur pipmugg och får hon i flaska så grinar hon illa. Frukt och ”isglass” var ett annat råd vi fick, och vi hade ju fruktpuré i frysen!

Evelina skulle gärna sova i ett så upprätt läge som möjligt, så efter att vi petat i henne lite ”isglass” fick hon bli gungad till sömns i babysittern. Jag ville dock inte ha henne sovande i den ifall att hon på något vis skulle ta sig ur den eller vippa omkull den. Istället höjde vi upp huvudändan av spjälsängen och bullade upp med kuddar. Det tog inte lång tid innan hon vaknade igen och var ledsen och jag insåg att det förmodligen skulle bli ett himla spring upp och ner under natten, så till slut fick hon sova mellan oss istället.

Att ligga mellan oss var dock inte tillräckligt, utan jag fick halvsitta med henne liggandes på mig. När hon somnat kunde jag låta henne glida ner mellan oss och ha henne halvt liggande på mig. Vi slumrade till någon timme eller två, men vid 2-tiden var det ledset och oroligt igen. Hon fick en flaska och somnade om, men sov jätteoroligt. Så höll det på tills tidigt i morse, men sen fick vi sova en lite längre stund båda två och hämta energi.

När vi gick upp så var febern nere på 38.3, vilket kändes jätteskönt, och sedan har den gått sakta neråt så idag har vi skippat Alvedonen. Evelina har mått mycket bättre idag, så jag hoppas alltihopa vände under natten. Trött har hon förstås varit och sovit x antal timmar på mig i soffan under dagen, men när hon har varit vaken har hon busat runt på golvet som vanligt.

Lilla fröken har två nya tänder på väg, så frågan är om det inte är dom som har ställt till det för henne. Hon har dreglat rätt mycket idag, och annars är hon ingen dregelbebis, och då är det ju inte konstigt att hon hostar och låter slemmig.

14 april, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: