Systerträff


Thone kämpar på hem genom riset.

Förutom brorsan Bingo som bor på Gotland så bor ju alla systrar i Thones kull i Östergötland, så idag hade mamma planerat in en systerträff. Tyvärr så kunde inte Anna och Mio komma, men jag, mamma och Susanne fick en toppendag! Det blev apporteringsträning och sedan en stunds fri lek i ett underbart vårväder med strålande sol.

Markeringar och sök blev det idag, och det skulle bli spännande att se hur Thone skulle göra på söket nu när hon fått vila över helgen sedan träningen i fredags. Vid markeringarna så hade jag kopplet runt henne på två och så fick hon sitta lös på två. Hon knallade på den första markeringen när hon satt lös, men på den andra var jag tydligare med kvarkommandot och då satt hon lugnt vid min sida tills jag skickade henne.

Hundarna fick starta på andra sidan en väg, så de fick ta sig över ett djupt dike och markeringarna kastades uppe på en stor kulle. Lite klurigt tyckte vi, och jätteroligt tyckte hundarna! Alla tre löste dom snabbt och lätt trots att de inte kunde se nedslagsplatserna.

Platsen för söket såg inte alls ut som mamma hade tänkt, för sedan hon var där sist så hade avverkats lite av skogen så det låg en del träd och massvis med rishögar på marken. Jag ville ha en lite mindre retning till Thone idag, så mamma och Susanne gick ut och klappade lite vid dummiesarna men gjorde inga andra ljud. Det räckte gott och väl för att väcka Thones intresse!

Dagens sök blev Thones fjärde totalt, och vilken skillnad det var sedan träningen i fredags! Idag syntes det att hon visste vad hon gjorde, och det var inga problem att skicka ut henne. Den första kom in lätt som en plätt och nummer två, som var ganska svår, fick hon i vind och tog jättesnyggt! Thone och jag körde sist idag, och hon tog vägar som inte hennes systrar gjort. Hon kämpade rakt igenom rishögarna, och hon tog sig ut i anvisad riktning.

Det tog en liten stund innan den tredje dummien kom in, men hon låg i och sökte av den sidan där jag skickat henne och fick till slut lön för sitt arbete. Vid det fjärde skicket var hon trött, så då fick Susanne knata ut som lite stöd. Thone var på väg ut i det högra hörnet, men fick då vind från dummien som låg i mitten uppe på en stubbe och fann den. Hennes nos alltså!

Efteråt fick systrarna busa en stund, och dom hade det jätteroligt ihop alla tre. Det var inte två mot en eller någon som blev utanför. Ett tag sprang de och jagade varandra runt en ris hög. Thone först med en trädklump i munnen, men sen blev hon trött och travade iväg och lade sig. Olga hängde på, men Freja hon fortsatte att springa runt rishögen och såg väldigt förvånad ut när hon insåg att Thone och Olga var borta. Det såg bara för roligt ut!


Systrarna Freja, Olga och Thone 8 månader.

28 mars, 2016 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Systerträff”

  1. Anna-Maria:

    Hej! Kul stt hitta din blogg :). Jag har en am cocker som är 4 mån -Doris. Doris började blogga när hon kom till oss :). Kika gärna in o säg hej!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: