Ny inspiration till fotgåendet

Igår kväll var jag på en clinic i fritt följ för Emma Willblad som Linköpings brukshundklubb anordnat i AniCura hundsportcenter. Jag tycker det var en bra clinic, som gav många nya idéer och tankar. När jag kom hem ville jag sätta igång och träna med Thone direkt och prova de första stegen i inlärningen av fotgående som Emma visat.

Träningen fick dock vänta tills idag, och vi har hunnit med att köra två små pass. Evelina somnade en stund på morgonpromenaden, så både Thyra och Thone hann få träna ordentligt. Det Emma nämnde om belöningssignaler, belöningar och kommandon igår gav mig även ny inspiration till Thyras träning, och Thyra verkade väldigt nöjd över att jag tänkte på vad jag sa, gjorde och inte höll på och tjatade.

Med Thone provade jag Emmas sätt att lära in ingångarna, och Thone fick komma in rakt bakifrån och stoppa in huvudet mellan min vänstra hand och mitt vänstra ben istället för att snurra in framifrån. Vi har ju tränat med pallen tidigare, och de nackdelarna som Emma tog upp kände jag igen. Thone tyckte att övningen var kul och svängde duktigt in med rumpan när jag sakta vred lite på mig.

På eftermiddagen sen så provade vi även att snurra åt vänster på stället och ta ett litet steg åt vänster, och Thone hängde på bra. Vi tränade även på nos mot näsa, och idag lyckades jag få henne hyfsat rakt framför mig så att vi även kunde få fram ett par ställanden. Avslutningsvis blev det lite platsliggning, och jag tänkte mig väldigt noga för vad jag belönade eftersom hon ligger på tårna och vill ha koll på allt.

12 mars, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: