När man egentligen inte orkar eller har lust…

Solen hade gått ner och det började bli kallare igen. Jag hade hellre legat kvar i soffan under den varma och gosiga filten, samtidigt som jag kände ett måste att gå ut och träna med Thyra och Thone. Till slut så bestämde jag mig för att ta mig upp ur soffan, klä på mig och gå ut och träna lite med Thone iallafall. Ett par minuter är ju bättre än inga minuter alls.

Hällde en deciliter torrfoder i ena jackfickan, men tänkte att jag tar en deciliter till så att godisarna inte tar slut för fort ifall att träningslusten skulle vakna när vi väl kom ut. Det var kallt och ruggigt, men vilken rolig träning det blev med både Thone och Thyra! Vilken tur att jag släpade mig upp ur soffan, för jag tror att allt vi gjorde hamnade på deras pluskonton.

Med Thone blev det ingångar, bakdelskontroll och stegförflyttningar, stadga i ligg och några freestyletricks. Ett tag så tänkte jag att vi kanske skulle träna lydnad och freestyle under olika pass, men jag tycker det känns väldigt bra att blanda lydnad och freestyle under samma pass. Jag vill att hon ska ha samma energi och koncentration i båda grenarna liksom, så att det inte blir städad lydnad och flamsig freestyle. Det blev kanske konstigt beskrivet, men i både lydnaden och freestylen behöver hon ju kunna växla aktivitetsnivå och tempo.

I Thyras nya program har jag funderat på att ha ett stycke med fotgående, så det blev det lite pyssel med idag. Jag kom på mig själv med att försöka pyssla detaljer, vilket inte funkade särskilt bra och att göra det med en hund som är 11 1/2 år är kanske lite slöseri med tid. Dessutom har jag ju sagt både till mig och själv och andra att vårat nya program ska vara enkelt.

Det var ju skönt att jag kom på mig själv där iallafall, så att vi båda slapp bli frustrerade. Thyra får köra sin stil i fotgåendet, och så får jag se till att belöna de bästa delarna. Det är ju ett antal år sedan vi tävlade lydnad och tränade fotgående, så det tar nog ett litet tag att damma av det. Thyra verkade iallafall tycka att dagens träning var väldigt rolig, och fotgåendet var verkligen inte vårat favoritmoment i lydnaden!

19 mars, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: