Valphelg dag 1


Man kan ju undra vad vi tränar här, men det är faktiskt fotgående…

Den här helgen skulle egentligen varit en lydnadshelg för Heléne Lindström/High5 hundkurser, men då folk tyvärr började hoppa av en efter en så blev Heléne blev avbokad och mamma gjorde om det till en valpträffshelg för Glimt-kullen istället. Dock hade vi sån tur att det blev en lydnadsdag för Heléne iallafall!

I februari vet man ju inte vad det kan vara för väder, men mamma hade ordnat så att vi fick låna Tillsammans hundcenter. Då kunde vi ha teori inomhus medan hundarna var i dagisrummen. Vädret var på vår sida idag, med strålande sol, men vi började ändå inomhus och körde ett varsitt pass i ett av de tomma dagisrummen.

Jag och Thone hann pilla med en massa småsaker under våra 20 minuter och fick med oss en massa bra tips på hur vi ska träna vidare hemma. Heléne såg förstås sånt som jag inte ens tänkt på, och när vi tränar behöver vi blanda fartiga övningar och lugna övningar då Thone är en hund som vill göra mycket på en gång. Vi tittade på ingångar och hur jag kan lägg till ett steg mellan pallen och att ta bort pallen. Även uppsitt och nedlägganden, fixeringen vid mina händer och hur vi ska få till nos mot näsa hann vi titta på.

Under passet utomhus ville jag ha hjälp med hur vi kan träna in ett fotgående. Heléne undrade hur vi hade gjort hemma, och jag svarade att vi provat lite allt möjligt men inte hittat något som känts helt rätt. Bland annat har jag provat att Thone själv fått söka upp sidan men inte tyckt att det fungerat alls, men det ville Heléne ändå titta på då det är en av övningarna som hon lär ut.

Det gick precis som hemma, och att det inte blivit rätt är för att jag har tänkt fel och gjort fel. Senast jag var med på en av Höstglädjens lydnadshelger för Heléne med hund var för 1 1/2 år sen, så jag hade helt enkelt glömt bort ett par steg i övningen. När jag gjorde rätt så gjorde Thone rätt! Gissa om det känns skönt nu att veta hur vi kan jobba för att få fram ett fotgående!

Vi tittade lite mer på fixeringen vid mina händer, eftersom att ett fotgående inte är att slicka och gnaga på mina fingrar. Vi fick en enkel övning att prova, och Thone fattade snabbt att om hon lät bli handen så fick hon sin godisbit. Innan vår tid var slut så gjorde vi två inkallningar också där mamma fick hålla i halsbandet. Även där hade jag glömt bort en del saker, som belöningssignal och att plocka fram belöningen efter det.

Efter den här dagen är jag jättetaggad att komma igång med lydnaden på riktigt och träna målmedvetet! Träna in grunder och stadga i olika positioner. Jag fick många fina ord om Thone av Heléne, och det kändes förstås roligt!

Både på morgonen och eftermiddagen fick alla valparna leka en stund i rasthagen, och det var väldigt intressant att se hur sansade de var! Jag trodde det skulle bli världens röj och att de skulle bita och slita i varandra, men de nöjde sig med att springa omkring. Mio som är ensamhund tyckte det var lite otäckt till en början och höll sig lite utanför, men ganska snart smälte hon in bland de andra fyra. Hon var förresten jättelik Thone och Freja, och så var Olga och Bingo jättelika varandra.

27 februari, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: