Trimverkstad

Sedan 1 1/2 vecka tillbaka är jag billös, och kommer vara det i 1 1/2 vecka till, så idag var mamma snäll och kom hit för att hjälpa mig att trimma Thone inför helgens utställningar. Thone måste hjälpa till med nos och tänder överallt, så jag ville inte ens försöka mig på att trimma henne fram själv. Jag blev faktiskt väldigt förvånad när jag lyckades klippa svans, öron och tassar själv utan några större problem. Hon kanske börjar bli lite vuxen ändå.

Virvlarna på sidorna om halsen och precis under hakan klippte jag själv för ett tag sedan, men mer än så vågade jag mig inte på själv. Mamma är dessutom mycket duktigare på att trimma halsar och fronter än vad jag är.

Hon hade med sig Virus, Ingrid och Olga hit, och det blev förstås världens cirkus när de klev in genom dörren. Olga och Thone, eller tvillingarna som de kallas, fick röja utestängda från köket medan jag och mamma trimmade på Thyra, Virus och Ingrid. Jag brukar ju trimma Thyra själv, men när mamma ändå kunde komma hit så tänkte jag att det var bättre att hon gjorde det. Under tiden så klippte jag klorna på Virus och Ingrid samt trimmade till deras tassar, som är min specialitet.

När det var Thones tur så styrde jag huvudet med en godisbit så att mamma och saxen fick vara ifred, och det gick snabbt och smidigt att få henne färdigtrimmad. Sen så ställde vi upp Olga och Thone för varandra och åt varandra. Dom är fina dom där tvillingarna, tycker vi iallafall. Jag misstänker att vi kommer få en rejäl chock i helgen när vi kliver in i ringen, för då lär dom väl bli pyttesmå jämfört mot de som är avlade mer på det exteriöra. Fast jag ville ju ha en liten hund också, och just nu är Thone något lägre än Olga.

1 februari, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: