SSRK Mjölby


Thone 7 månader idag.

Idag var det dags igen, fast idag hade jag bara Thone med mig. Igår hade GRK sin utställning i det gamla ridhuset, medan SSRK hade sin utställning för spaniels i det nya ridhuset, så då fanns det gott om plats att värma upp på. Idag var det sådär trångt som det brukar vara, och att värma upp Thone var bara att glömma. Vi gick en promenad tillsammans med mamma och Olga när vi kom fram, vilket inte gav så mycket även om det var bättre än ingenting.

Thone tyckte förstås att det var superkul inne i ringen, och skötte sig jättebra även om jag som sagt hade behövt få ur henne lite energi. Svansen blev då lite för hög i rörelserna, men domaren kunde ändå både se och känna att det inte berodde på kort eller sluttande kors och det känns ju skönt. Vi får antingen åka på fler utställningar så att Thone sänker sin förväntan eller vänta tills hon blivit lite äldre och mer sansad.

En 3:e placering blev det idag, och Olga slog till med klassvinst! Tyvärr gav inte domaren något HP, så det blev ingen tävlan om BIR/BIM för henne. Lite trist, men när man såg vad domaren plockade fram i övriga klasser sen så passade varken Thone eller Olga in i hans bild av hur en golden retriever ska se ut.

Innan vi åkte hem så gick jag och Thone en sväng i röran, och köpte ett nytt utställningskoppel. Jag trodde hon skulle vara lite hoppig, skuttig och vilja hälsa på både hundar och människor men hon bara knatade på. Det är jag så himla glad över, att hon liksom inte bryr sig nämnvärt om det runtomkring.

Här kommer dagens kritik:

”Lättbyggd tik på 7 månader. Feminint huvud. Vällagd skuldra.
Bra förbröst och överarm. Bröstkorg smal i sin nedre del.
Korrekta proportioner. Korrekt kors men högt buren svans.
Tillräckliga vinklar bak. Rör sig med bra steglängd. Bra päls.”

7 februari, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: