Som sagt, med solen kommer träningssuget

Solen har varit framme idag med, och idag ville jag inte missa chansen att få träna med hundarna i det vackra vädret. På förmiddagen blev det ett ordentligt pass med både Thyra och Thone ute i solen.

Jag och Thyra gick bort själva till en fotbollsplan och fick till ett riktigt roligt träningspass! Jag har ju funderat på vad vi kan ha som rekvisita i vårat nya program, eller rättare sagt vad jag kan ha till outfiten som även kan användas som ett föremål att cirkla runt och som jag kan hålla i händerna så att vi kan ha kvar hoppen genom armarna.

Att hon hoppar enbart genom mina armar är ingen av oss bekväm med. Jag är rädd att hon ska slå i mig, och Thyra känner av det. Idag provade jag att förlänga armarna med ett koppel, och då var det inga konstigheter alls. Så typ en sjal eller boa kan jag använda till de två ovanstående tricken.

Det blev även lite nyinlärning för att uppgradera två gamla trick, och det tyckte Thyra var lite knepigt. Hon gör ju gärna sånt som hon redan kan, och har man kört samma program i nästan tre år så är det klart att de gamla vanorna sitter i. Jag tror dock att Thyra uppskattar att hon får tänka till lite, och inte bara göra allt på automatik.

Med Thone blev det ett träningspass ute på tomten, där vi fokuserade på lydnaden. Jag hade med IKEA-pallen ut och så började vi med några ingångar med hjälp av den. Det var inga som helst problem, så sen tränade vi ingångar utan den. Vi tränade även på kontakt i utgångsposition och så försökte jag komma på hur vi ska träna in ett fotgående. Thone är väldigt fixerad vid mina händer, så där har jag något att fundera på.

24 februari, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: