Provat oss fram

När man stöter på ett problem eller funderar över något så vill man ju gärna komma på en lösning så snart som möjligt, så idag har jag och Thone varit ute och provat lite olika grejer för att se hur vi kan få till ett fotgående. Hon är som sagt väldigt fixerad vid händerna, så att ha belöning i någon av händerna är ju bara att glömma. Det går ju förstås att lära henne att hon ska låta bli händerna, men det är ju roligt om vi kan börja träna följsamhet på något vis.

Sedan igår försökte jag komma på hur jag tränade med Rhiva, för med henne fick jag till ett fotgående som jag tyckte om. Hon var engagerad och det var roligt att gå fot med henne. Vi jobbade ju mycket med nos mot näsa, så det borde jag ju göra med Thone också. Dock så söker Thone sig till min vänster eller höger sida, och där vill jag inte ha henne. Ska vi tävla HTM sen så vill jag ju inte hon lär sig att slarva vid sidan, utan när hon går där ska hon hålla position 7 eller position 3. Därför behöver vårat nos mot näsa vara rakt framför mig.

Varefter att vi provade lite olika grejer så kom jag på att det jag och Rhiva gjorde när vi började med fotgåendet var flygande starter, och idag kändes det väldigt passande för Thone. Efter att hon vänt in rumpan bredvid mig så tog jag ett kliv framåt, och hon hängde med och höll kontakten.

Jag provade även att ha en leksak synligt i armhålan, och det kändes också bra. Inomhus har jag ibland haft en godis eller leksak i armhålan när vi tränat kontakt i fotposition, så det var något hon kände igen. På tomten blir det dock mycket mer störningar, så idag fick leksaken vara synlig och om jag har godis i armhålan behöver det nog vara stora bitar som hon ser när jag släpper dom och är lätta att hitta på marken.

Det känns skönt att jag redan lyckats komma på vad vi ska pyssla med.

25 februari, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: