Förberedelsedag

Hela den här helgen ska jag frysa i ett ridhus i Mjölby, och har dessutom betalat för det. Imorgon ska jag ställa Thone och Thyra, och mammas Bacill på GRK:s Open Show och på söndag ska Thone ställas på SSRK:s utställning. Just nu tycker jag det ska bli kul, men det beror ju lite på vad domaren tycker också. Det spelar ju liksom ingen roll hur bra man presenterar sin hund om den har fel, brister och inte faller domaren i smaken.

Thyra vet jag ju kommer sköta sig, och jag hoppas förstås att domaren blir charmad av hennes ålder. För Thones del är det uppförandet som kommer vara viktigast för mig. Att hon är med mig och inte hoppar och skuttar som en tok, som hon gjorde sist i Åtvidaberg. Vi ska vara ett i ringen, inte hon i ena änden av kopplet och jag i den andra.

Det ska bli riktigt kul att få ställa ut Bacill igen. Jag vet inte hur länge det är sen sist. Många, många år iallafall. Hon är ju ”min” utställningshund och hon tycker det är så himla roligt! Mamma har sprungit med henne i ringen en gång, men det gick inte alls. Med mig springer hon på fritt i löst koppel, men med mamma så sprang hon bara och stretade in mot mitten.

Den här dagen har iallafall gått åt till att packa och förbereda matsäck, putsa Thyras tassar och bada henne och Thone. Det tog sin lilla tid, eftersom att Evelina inte alltid är nöjd med att få roa sig själv på sin lekfilt. Jag ville få det mesta gjort tills Lenny kom hem, så det fick bli lite halvrörigt ett tag. Det gick rätt bra ändå, och jag hann plocka undan det mesta av kaoset som blev till.

När jag badade Thyra och Thone så fick Evelina sitta i sin babysitter, vilket inte var så roligt efter en stund. Vid ett sånt tillfälle, när man liksom inte bara kan släppa det man håller på med, är man som mamma väldigt glad över att Babblarna finns. Stompalång tut plin sång och Första låten fick gå på repeat på mobilen som stod i skohyllan medan Thyra och Thone blev rena och fina.

Evelina blir hemma med Lenny i helgen, och det blir första gången jag kommer vara ifrån henne så många timmar. Jag skulle jättegärna ha med henne, men det kommer bli alldeles för kallt och så vet man ju inte hur lång tid det tar. Det kommer kännas konstigt åka iväg och vara Sandra och inte mamma Sandra, men det ska nog gå bra. Jag kommer nog ha fullt upp och inte ha så mycket tid till att sitta och sakna henne på det sättet.

5 februari, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: