Usch, slask och blask


I lördags såg det ut så här på fotbollsplanen, idag var den grön och översvämmad av vatten…

Igår började det töa här, inte kul alls! Långpromenaden med Thyra och Lhine kändes ju halvt livsfarlig. Det var is och vatten längs hela gångbanorna, och det var inte alls skönt att steppa fram och vara spänd i hela kroppen. Ett varv i motionsspåret och runt kohagen fick det bli, för där var det slaskigt istället för isigt. Tomten var som en isbana, så på eftermiddagen gick jag ut med en spade för att försöka hacka sönder lite is. Vill ju inte att hundarna får för sig att rusa omkring, halkar och gör sig illa.

Imorse var det knappt någon is kvar på tomten, bara precis utanför på baksidan där solen inte ligger på så länge under vintern. När jag släppte ut hundarna för morgonrastning så tvärnitade alla tre utanför dörren när de insåg hur halt det var där. De fick gå ut på framsidan istället. Där har inte snön blivit lika nertrampad och förvandlats till is, så allt hade redan hunnit töa bort. Fy fan så fina golven blev när de kom in igen, eller inte…

Det är vinter, så jag tycker det här vädret är jätteonödigt. Snön kunde fått ligga kvar istället tills det är dags att bli vår. Det lär säkert bli minusgrader, snö, plusgrader om och om igen fram till mars/april ungefär. Hundarna blir ju jättesmutsiga av att bara gå ut på tomten för att kissa, och efter promenaderna är det ännu värre. Att dammsuga och moppa golven femtioelva gånger om dagen är inte kul… och inget jag gör, så vi har det så rent och fint nu.

26 januari, 2016 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Usch, slask och blask”

  1. Åsa o toktassarna:

    Hehe, var glad för att Evelina inte kryper än!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: