Plocka upp, men inte för snabbt!

I eftermiddags när Lenny åkt till jobbet så tog jag en liten promenad med alla flickorna. Thyra gick som vanligt lös, och hamnade lite bakom oss andra när hon stannade och luktade på en fläck. Vi började närma oss en bilgata, så jag stannade för att vänta in henne. Den spännande fläcken Thyra hittat var tydligen ett bra ställe att bajsa på. Jag stod kvar och väntade medan hon blev klar och sedan fick hon komma och sätta sig vid vagnen medan jag gick och plockade upp efter henne.

När någon av hundarna har bajsat så passar jag nu på att träna sitt-stanna-kvar med Thone, och för att det inte ska bli för svår störning får Thyra och Lhine göra det samma. Ser jag att någon kommer passera med hund så väntar jag tills de har gått förbi innan jag går ifrån vagnen och hundarna för att plocka upp.

Jag noterade att en cyklist passerade när Thyra satt och bajsade, och sedan när vi fortsatte gå så vände cyklisten och frågade mig något som jag inte hörde först. Jag trodde att hon frågade vad hunden hette och kände att jag inte alls hade lust med att hon skulle hälsa på hundarna.

– Va?
– Bajsade inte hunden?
– Jo…
– Du plockade ju inte upp!
– Jo, det gjorde jag visst!
– Ojdå, det gick fort!
– Okej? Bajspåsen ligger under vagnen.

Det var alltså en hundbajspolis som var ute och cyklade, och det var även vad hon själv kallade sig när vi stod och pratade en stund. Hon lät jättesur när hon anklagade mig för att inte plockat upp efter Thyra, och jag svarade minst lika surt tillbaka. Sen vet jag inte hur man kan plocka upp en hundbajs för fort, och fort går det ju inte när jag samlar ihop hundarna och sätter ner dom.

När jag sa att bajspåsen låg under vagnen så såg jag att hon försökte titta in under vagnen och jag trodde nästan att hon skulle be mig att ta fram den. Det är väl bra att gå på dom som inte plockar upp efter sina hundar, men då kanske man veta att dom inte gjort det. Dessutom behöver man väl inte öppna samtalet med så otrevlig ton.

28 januari, 2016 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: