Varför räcker det inte med tolvslaget?

Ja, varför ska det vara så svårt att hålla sig från att tända på smällare och raketer innan tolvslaget på nyårsafton? Fram tills idag har vi bara hört dova smällar på långt avstånd, och kvällstid har jag struntat i att ta några promenader med hundarna och följt med dom ut på snabba rastningar på tomten. Idag smällde det dock till någonstans på andra sidan vägen när vi var ute på tomten.

Thyra och Lhine brydde sig inte överhuvudtaget, men Thone blev överraskad och vände sig om och undrade vad det var som smällde till. Tack och lov så blev hon inte rädd, och tyckte inte heller att hon skulle följa med in när hon hade rastat sig. Som tur var hade jag godis i fickan så jag kunde locka med henne, för jag tycker inte att hundarna behöver vara ute mer än nödvändigt nu. Man vet ju inte när eller var det smäller nästa gång.

Imorgon kommer vi ta en längre promenad på morgonen, och sedan blir det snabba rastningar i koppel på tomten. Det där med koppel hade inte jag tänkt på, utan det var mamma som tipsade om det och tyckte att jag även ska ha det på Thyra och Lhine. Skulle dom bli skrämda och få panik så är det ju inte särskilt svårt att hoppa över eller riva ner kompostgallret som tomten är inhägnad med.

På Linköpings kommuns hemsida står det såhär: För att få använda fyrverkerier och andra pyrotekniska varor i Linköping måste man ha polisens tillstånd. Undantag gäller utanför centrala Linköping på nyårsafton, påskafton och valborgsmässoafton från klockan 18.00 till klockan 03.00 dagen efter.

Det är väldigt många timmar som det är tillåtet att skjuta smällare och raketer, men ändå är det inte tillräckligt enligt väldigt många. Tänk om folk kunde hålla sig till tolvslaget, eller tiden 18.00-03.00, så att exempelvis vi hundägare kunde få rasta våra hundar i lugn och ro under övrig tid.

Eftersom att det blir vår första nyårsafton i den här lägenheten så vet jag inte var folk brukar gå ut på tolvslaget, men jag håller ju tummarna för att det inte kommer smälla allt för mycket precis utanför. Jag kommer vara kvar inne med hundarna och Evelina på tolvslaget iallafall. Låta det vara tänt överallt, ha på musik, dra upp volymen på tv:n och ge hundarna ett varsitt upptinat märgben.

30 december, 2015 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Varför räcker det inte med tolvslaget?”

  1. Elin:

    Hej, jag vet inte om jag är helt ute o cyklar nu, men jag tycker jag har känt igen att ni bor i lambohov. Jag har tidigare bott där, o jag vet att det är väldigt många som skjuter utmed hela bygdegatan.. Det är ett helvete nära nyår. Min pappa som bor kvar i Lambohov åker bort över nyåret för att det skjuts en hel del.. Men jag hoppas att nyåret blir bra för er! O tack för en väldigt intressant blogg! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: