Lite apportering på tomten

Vilket roligt träningspass jag har haft med Thone idag på kvällen! Jag tog på henne lina, stoppade en lurvig kampleksak innanför jackan, fyllde fickorna med godis och så tog vi med en dummie ut för att träna apportering ute på tomten. Först var det lite virrigt och Thone tänkte lite för mycket godis, men så var det kanske för enkelt att bara kasta ut dummien en kort bit på en platt gräsmatta. Hon behövde nog få använda hjärnan lite också.

För att skoja till det lite så gick vi runt till den andra kortsidan där jag kastade ut dummien, och sedan tog jag med henne i linan och gick bort en bit längs långsidan. Jag satte mig ner och höll om henne och väntade ut att hon skulle titta bort mot hörnen och släppte iväg henne. Full fart iväg, sedan tog det några sekunder och sedan kom hon farande i full fart… förbi mig. Hon kom in till mig när jag ropade på henne och klappade händerna, men där lovarna hon kan tänka sig att göra vill jag ju inte ha. Jag vill ju att hon springer raka vägen till mig.

Hon fick förstås beröm och godis ändå, och dummien lämnade hon i handen. Vi gjorde om samma sak igen, och när hon kom tillbaka runt hörnet på plockade jag fram leksaken jag hade innanför jackan. Då kom hon raka vägen, behöll dummien tills jag tog den i handen och sedan busade vi en stund med leksaken. Vi gjorde samma sak ytterligare en gång, men nu avvaktade jag lite för att se var hon hade siktet inställt. Hon sprang raka vägen mot mig, så när hon var nästan ända framme så plockade jag fram leksaken.

Därefter fick det räcka med apportering idag, och istället så använde vi de resterande godisbitarna till att träna lite tricks. Snurrar, slalom där jag gick både fram- och baklänges, gå runt och så började vi lite lätt med sitta fint.

Lenny kommenterade förresten häromdagen att han tyckte Thone var duktig när vi tränade inne i vardagsrummet. Men så kom det en efterkommentar om att hon bara är duktig när man har godis. Jag sa inget men tänkte att vem vill jobba gratis? Hon får förstås betalt väldigt ofta, men har en låg lön i form av torrfoder.

21 december, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: