Härlig promenad och rolig träning

Idag hade jag och Lenny gjort en deal, att han skulle ta långpromenaden med Evelina, Thyra och Lhine så att jag skulle ha energi och längta ut för att träna med hundarna när dom kom tillbaka. Medan dom var ute passade jag på att dammsuga och skura golven, och motionera Thone. Jag vet inte om det är helt normalt att ha ett så stort städintresse som hon fortfarande har… Hon springer runt dammsugaren med skräckblandad förtjusning och måste vara ivägen hela tiden, och när man skurar jagar hon förstås golvmoppen.

När Lenny, Evelina, Thyra och Lhine kom in igen så gick jag ut en sväng med Thone. Medan vi strosade omkring så tänkte jag att vi skulle behöva arrangera ett hundmöte med en lugn och snäll hund. Hon verkar ha kommit in i en lite halvspökig ålder, och samtidigt som hon behöver få träffa andra hundar så vill jag ju inte att det blir för roligt.

Bara ett par meter längre fram mötte vi en dam med en 12-årig goldenhane. Hon hälsade så vi stannade till, vilket Thone tyckte var lite jobbigt. Damen verkade väldigt vettig och fick komma fram och hälsa på Thone och efter en stund kom goldenhanen, som legat och tuggat på en pinne, fram också. Han var jättelugn och inte särskilt intresserad av Thone, men lät henne nosa igenom honom så det blev ett jättebra hundmöte.

Vi fortsatte sedan vår promenad bort till en stor fotbollsplan, där jag släppte Thone lös. Den här gången slingrade hon inte omkring runt mina ben, utan skuttade vid sidan och undrade vad vi skulle hitta på. Jag hade med en kong i snöre, så hon fick springa efter den ett par gånger. Full fart ut och in utan en tanke på att droppa den. Jag varierade att ta kongen direkt, att klappa om henne och att kampa med den så att hon inte lär sig att släppa så fort min hand kommer fram.

Efter promenaden med Thone så tog jag med mig Thyra och Lhine till en annan fotbollsplan för att träna. Lhine fick börja och hon var riktigt rolig att träna med! Jag som trodde att hon kanske inte skulle vilja vara med p.g.a skendräktigheten. Vi körde igenom programmet i små bitar, där jag tjoade och kastade iväg kongen efter de svåra bitarna för att bygga upp förväntan och självförtroende.

När jag sen tränade med Thyra så var Lhine också med och var ivägen. Precis som på SM så hade Thyra lite svårt att hålla linjen när hon skulle gå i sidleds, men det var ju bra att det dök upp på träning så att vi kunde försöka göra något åt det. Hon fick också en hel del lekbelöning, och jag tror att hon tyckte det var jättekul att få rusha och spralla omkring ordentligt.

29 december, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: