Evelinas första jul

Stackars Evelina hade ingen bra dag igår. Den började bra här hemma, och innan vi åkte ut till Hälla för att fira jul så fick hon två julklappar med en klänning och ett par tights som hon blev julfin i. I bilen sov hon som vanligt och det var inga konstigheter förrän vi skulle sätta oss och äta. Då blev hon jätteledsen och det gick inte att trösta henne. Hon ville inte ha nappflaskan och det gick absolut inte att lägga ner henne.

När hon lugnat sig så gick vi ut och satte oss i köket igen, men det var fortfarande lite gnälligt och snyftigt. Mamma gick och hämtade en av hennes julklappar för att se om det kunde få henne på annat och humör, och då blev hon glad! Evelina greppade sitt paket och skulle förstås försöka äta upp det. Hon fick figuren Bobbo i Babblarna. Hennes favorit, eftersom han är röd.

Hon fick fortsätta att öppna paket vid matbordet, och hon blev lika glad för varje paket hon fick ta emot. Av mina föräldrar fick hon Bobbo, en rolig leksak och en body. Min moster hade köpt två urtjusiga klänningar till Evelina när hon var utomlands, och så fick hon prasslig Bamsebok, badankor och en rolig leksak. Några av julklapparna från mig och Lenny fick Evelina öppna också, men sen blev det bråttom för mig att försöka hinna äta före Kalle Anka.

Under Kalle Anka var Evelina ganska lugn och somnade en liten stund. När jag tänkte gå och lägga henne i mamma och pappas säng så vaknade hon förstås, och var ledsen igen. Hon fick öppna resten av paketen från oss och det hon fått av min mormor. Korta stunder höll hon sig nöjd när hon lekte med sina nya leksaker, men däremellan var det gnäll och gråt. Evelina som alltid brukar vara glad.

Till slut bestämde mamma att hon och jag skulle ta med Evelina och några hundar ut på promenad. Mamma hämtade ett par fleecefiltar att bädda ner henne i, och sedan gick vi. Så snart vi kommit av asfaltvägen och in på grusvägen så somnade hon, och fortsatte även att sova när vi burit in vagnen. Min icke allt för smarta far tänkte sig dock inte för och tjoade när han skulle få in Thone och Olga, så då började Evelina vakna till.

Vi skyndade oss på att sätta igång med julklappsspelet, och min mamma och moster som stod närmast vagnen turades om att skaka på den. Evelina var nöjd en bra stund och låg och pillade med en leksak. När hon började protestera så gick jag och plockade upp  henne, och så fick hon ligga i soffan bakom mig. Lite sömn och frisk luft hade gjort susen, för nu var Evelina sitt gamla jag igen! Hon låg och sprattlade i soffan, vände över till mage och grejade. När jag tog upp henne så hon fick sitta på min arm så pillade hon med händerna i munnen, skrattade och log. Inget gnäll och inga tårar.

Efter julklappsspelet gick det bra att sitta i knäet hos min pappa, och hon höll humöret uppe ända till 23-tiden. Då gick jag och mamma ut och nattrastade hundarna, och min lillebror fick hålla Evelina sällskap när hon låg i vagnens liggdel i soffan. När jag kom in igen så sov Evelina! Hon hade blivit ledsen, och min bror som har noll vana av barn och inte ens har vågat hålla henne än hade skakat på liggdelen tills hon somnade.

För att slippa köra hem i mörkret så sov vi kvar ute i Hälla, och jag, Lenny och Evelina fick ta mamma och pappas sovrum medan de sov på luftmadrasser i hund- och vardagsrummet. Evelina fick sova i liggdelen som jag ställde nedanför mig på golvet. Vi hade med babynestet, men jag ville inte att hon skulle sjunka ner mellan madrasserna. Vid 2-tiden vaknade hon, och fick komma upp i sängen ändå. Jag provade mammas tips att knöla ner fleecefiltarna i skarven, och det funkade bra. Evelina fick en flaska ersättningen och somnade sedan om.

Vid 8-tiden vaknade hon idag, pigg och glad! Vi myste, bytte blöja och lekte med hennes leksaker en bra stund innan jag gick upp och gjorde frukost åt henne. Medan jag åt frukost sen så satt Evelina i knäet hos min pappa i vardagsrummet och jollrade och skrattade tills hon somnade. Det kändes så skönt att allt var som vanligt igen, och att gårdagen bara var en jättedålig dag. Evelina sov hela vägen hem, och när vi åkte till nästa julfirande med Lennys föräldrar, bror och syster med sambos och Evelinas fyra kusiner.

Där var det fullt röj, men det bekom inte Evelina ett dugg. Hon var glad hela eftermiddagen och kvällen! Hon blev inte ens rädd eller ledsen när tomten kom och delade ut julklappar till barnen, utan hon tog emot sina paket med ett stort leende. Av sin farmor och farfar fick hon en klänning, en nallejacka och en bok som spelade, sjöng och blinkade. Hon fick en body, t-shirt och ett par byxor av sin farbror med sambo, och en klänning och två glittriga strumpbyxor av sin faster med sambo. Hennes farmor och farfar hade även ordnat med en extra julklapp från ”Tomten”, som någon jobbarkompis dotter hade gjort, en jättefin stickad bläskfisk i rosa och lila färger.

Efter julklappsutdelningen gick Lenny in i sovrummet med Evelina för att mata och försöka söva henne, och hon somnade. Hon vaknade lagom tills att vi skulle köra julklappsspelet, men då satt hon nöjt i Lennys knä. När det blev för hetsigt runt bordet, då vi körde med två tärningar, och paketen for hit och dit så fick hon ligga på sitt täcke på golvet. Där låg hon tyst och snällt, trots att kusinerna var övertrötta och förde liv.

Det blev en bra jul ändå, även om gårdagen var jobbigt för Evelina, med många roliga leksaker, fina kläder och besök av jultomten.

25 december, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: