En väldigt bra 5-månadersdag!


En bild från igår, som visar vad Thone tycker om orden ”Stanna kvar!”.

Idag fyller Thone 5 månader, och jag tror att hon är väldigt nöjd med den här dagen! Den har nämligen spenderats i Hälla då det var dags att åka och hämta hundmat, för imorse gick den sista korven med färskfoder åt. Jag hade förslagit för mamma att vi kunde passa på att köra lite bebisapportering med småpluttarna. Hon lät inte så jättesugen på den idén, men jag ville visa hur långt vi kommit även om jag var medveten om att det kanske inte skulle fungera överhuvudtaget utomhus och med mamma som störning.

Vi möttes iallafall upp vid en fårhage för att testa och se hur det hela skulle gå. Olga fick börja då Thone är mer van vid att sitta i bilen. När jag såg hur Olga betedde sig så kände jag ”Ojdå…”. Jag skulle förmodligen få äta upp det där med att visa hur långt vi kommit. Mamma höll om Olga och kastade iväg en dummie själv ett par gånger, sedan fick jag kasta tre gånger och därefter gå ut och lägga dummien.

En sansad Olga sprang ut, fann, sprang tillbaka och höll kvar dummien. Ordet sansad finns inte gällande Thone, utan ordet hyper är nog ett ord som beskriver henne väldigt bra… Enligt mamma är det något jag gör, eller inte gör, men vi vet inte vad.

Thone var förstås helt hyper när hon fick komma ut ur bilen och for överallt och ingenstans. När jag släppte lös henne i fårhagen for hon hit och dit, fast hela tiden väldigt nära. Ryggsäcken med dummies som vi lämnat kvar i hagen var lite otäck, men hon tog sig fram och undersökte den själv. När vi plockade fram en dummie hoppade hon upp och ner, upp och ner. Hennes energi och vilja…

Vi gjorde likadant med Thone som med Olga, och hon skötte sig alldeles utmärkt! Visst, det var lite svårt att mamma var med som störning, men när jag ropade på henne så kom hon direkt. Hon var superduktig! Trots att det gick så fort och att hon var så ivrig så hade hon hjärnan med sig liksom.

Innan vi gick tillbaka till bilen så gick vi en kort sväng i fårhagen, och Thone höll sig i närheten hela tiden. Hon såg får för första gången i sitt liv, och dom var väl inte så himla intressanta trots att hela flocken for iväg. Sedan blev det välförtjänt bus och stök med syster Olga i köket medan jag och mamma, och Evelina, åt mat och babblade.

7 december, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: