1 1/2 vecka kvar till AFEC-finalerna 2015

Ja, nästa lördag är det dags att åka till Göteborg och delta i AFEC-finalerna i heelwork to music och freestyle. Det känns skönt att båda finalerna går på samma dag, men jag vet inte riktigt hur jag ska kunna undvika att inte bli stressad. Jag skulle behöva starta tidigt med Lhine och sent med Thyra, samtidigt som ett tidigt startnummer förmodligen inte kommer passa Lhine så himla bra. Det bästa vore om freestylen skulle gå först, men jag antar att det blir samma ordning som på SM.

Än så länge känner jag mig väldigt lugn inför AFEC-finalerna, så pass lugn att Thyra och Lhine inte fått ett enda träningspass sedan SM! Att dom skulle få lite vila efter SM var planerat, men kanske inte så här lång vila. Jag har visserligen inget särskilt mål med AFEC-finalerna, fast det kan ju kanske vara snällt att förbereda hundarna lite grann iallafall om vi ska kunna gå in och ha kul.

Dessutom vet jag ju att Lhine tycker att golvet inne på My Dog är äckligt, så henne behöver jag belöna upp så att det inte blir för mycket för henne med luckorna som slår och rör på sig under mattan och bitarna hon tycker är svåra i programmet. Hon är skendräktig nu också, och har både grävt ett djupt hål ute på tomten och tuggat upp ett sår på svansen, så jag får nog ta med mig belöning in på planen och vara beredd på att vi kanske kommer behöva bryta och diska oss.

Efter en del funderande så har jag även kommit fram till att både Thyra och Lhine kommer göra sina sista starter med sina nuvarande program på My Dog. Thyras program tycker jag jättemycket om och kommer verkligen sakna det, men vi behöver något nytt.

Att det blir nytt program med Lhine innan vi ens hunnit köra det nuvarande i ett år är för att det känns som att det inte passar henne riktigt. Vi har inte lyckats få till starten en enda gång, och det är nog för att tempot är för lågt i början och gör hela Lhine långsam. Hon behöver nog ha ett program där det är lite mer tempo redan från start. Jag har även tänkt att vi ska strunta i att ha rekvisita, eller iallafall inte ha en rekvisita som låser båda mina händer.

28 december, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: