Gjort om och gjort rätt

Thyra fick sin dusch igår, och det var en himla tur! När hon var halvtorr så borstade jag till pälsen och tog på henne en gosig fleeceoverall med lång halskrage, som hon fått i present av min mamma, så att pälsen skulle torka åt rätt håll. Hon fick ha på sig den hela natten och under promenaden idag för att hon inte skulle bli så smutsig. När jag tog av den skulle det bli spännande att se hur hon såg ut under overallen, och det var ingen vacker syn!

Pälsen låg rätt, men jösses så platt den var! Den låg liksom slickad längs hela kroppen. Det var ingen vacker syn… Som sagt, en himla tur att jag duschade henne igår så att jag inte hade fått den överraskningen imorgon. Efter att Thone fått sin dusch idag, som gick minst hundra gånger smidigare än sist, så bestämde jag mig för att prova och duscha om Thyra.

Eftersom att hon var ren gick det väldigt snabbt. Jag spolade bara av henne över ryggen, frotterade upp pälsen och sedan har jag borstat henne ett par gånger och låtit henne lufttorka istället. Nu ser hon ut som en golden retriever istället för en pälsad vinthund.

Nu är det dags att förbereda packningen inför morgondagen och nattrasta hundarna innan jag kryper ner i sängen. Det är nio goldens anmälda, varav fem Höstglädjare. Thyra och fyra barnbarn. Kullsystrarna Thone, Olga och Freja samt Ville som är efter Thyradottern Silla och mammas Igor.

27 november, 2015 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Gjort om och gjort rätt”

  1. Åsa:

    Kan det vara fleecen som gör den reaktionen eller brukar ni använda fleece när de torkar? Jag tänker att en frottéoverall kanske vore bättre? Fleece gör ju allt lite elektriskt och ”ihopklibbat” lixom?

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: