Dags att komma i form till SM

I onsdags, med en månad kvar till SM, hade jag tänkt att jag, Thyra och Lhine skulle komma igång med träningen igen, men så blev ju jag sjuk istället. Febern försvann ganska fort och även smärtan i halsen, men kvar är en jobbig hosta. Fast hosta har jag ett par veckor varje höst och vinter, så den är det bara att försöka stå ut med.

Nu är vi iallafall igång med träningen, även om dagens träningspass blev väldigt kort. Tog en långpromenad imorse med Thyra, Lhine och Evelina där vi gjorde ett stopp på hemvägen för att träna en stund innan Evelina tröttnade i vagnen. Några minuter var hann de få träna, och det är ju bra mycket bättre än ingen träning alls. Det är väl dessutom sådana träningspass jag har tänkt köra, där vi koncentrerar oss på en liten del varje gång.

Jag har flera gånger fått frågan hur jag får mina hundar att jobba med en sån stor glädje som dom gör, och efter valpkursen med Thone har jag insett att det är för att jag är lika intensiv under träningspassen som hundarna är på tävlingsplanen. Därmed har jag tänkt satsa på väldigt lugna pass med Thyra och mer precisa pass med Lhine.

Eftersom att Thyra fuskade en del på den senaste tävlingen så kommer jag lägga in så många stopp som det bara går under träningen fram till SM. Det ska inte bara vara att köra på, utan hon måste stanna upp och vänta, lyssna och andas innan hon får köra vidare. Med Lhine kommer det bli att nöta, som det så fult kallas, och överträna så att det inte blir så trassligt om jag gör fel någonstans.

Jag måste även lyssna igenom hennes musik och se om vi kan göra om starten, eftersom att den gärna strular. Vi kan nog spara mycket känsla hos oss båda, och poäng, om vi gör den enklare och snyggare.

16 november, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: