4-månaderskontroll

Det är ju ett par dagar kvar till den 11:e, men idag var det iallafall dags för 4-månaderskontroll på BVC. Evelina var pigg och glad, som hon oftast är, och visade upp att hon snart kan rulla över från rygg till mage och att hon kan ligga på mage och titta med högt huvud en bra stund.

Idag var jag faktiskt lite nervös över vad sköterskan skulle säga om Evelinas vikt, för jag vägde henne på öppna förskolan i förra veckan… På BVC-besöket för drygt en månad sedan vägde Evelina 5380 gram, och idag vägde hon 5680 gram. Ingen större ökning alltså, men det var det inte på längden heller så det kanske går lite långsammare just nu för att öka igen om ett tag. Från att växt ungefär 3 centimeter i månaden tidigare så hade hon nu bara växt 1 centimeter sedan förra mätningen, och var 61.7 centimeter lång.

Utvecklingsmässigt så händer det massor med Evelina nu, vilket både är jättekul att se men även lite jobbigt. Hon tycker till exempel att hon inte behöver sova så mycket om dagarna längre och kvällsrutinen har hon dragit ett streck över. I måndags var hon pigg och vaken fram till 22.10, och idag var det gnälligt och oroligt hela kvällen fram tills hon till slut slocknade 22.30…

5 november, 2015 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “4-månaderskontroll”

  1. Annica:

    Underbar liten tjej ni har! Utvecklingen går fort även om vikten går sakta.

  2. Carro-Sexbarnsmamman:

    Herregud så söt!! Som en liten docka! Tycker du verkar vara en toppenbra mamma!
    Svar: Tack 😀 Jag gör så gott jag kan iallafall 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: