Två jättetrötta bebisar

Det här har varit en väldigt spännande dag för både Evelina och Thone. På eftermiddagen gjorde jag och Evelina vårat första besök på öppna förskolan, där vi var med på babymassage. Vi missade föräldraträffen som var i förra veckan, så när vi kom dit fick vi en guidad tur och tittade på alla rummen. Evelina smilade och tittade med stora ögon på allt. Massagen verkade hon tycka var helt okej, och hon underhöll sig med att titta på de andra bebisarna bredvid. Efteråt somnade hon till en stund i min famn.

Nu under kvällen var det äntligen dags för det första tillfället på Thones valpkurs. Både Lenny och Evelina fick följa med för på kvällen brukar det vara väldigt hungrigt, så jag ville varken åka själv eller utan Evelina. Vi åkte i god tid så att hon hann få äta innan kursen började, och det höll hon sig nöjd och glad på.

Thone skötte sig i mina ögon jättebra på kursen! I början kom det några enstaka skall medan vi satt på golvet och lyssnade på instruktören, men när vi väl fick komma igång och jobba så var hon tyst under pauserna. En sak som jag tyckte var väldigt bra var att vi skulle sitta en bit ifrån varandra och inte låta valparna hälsa. Lokalen var inte stor, men då det med avståndet var en regel så blev det inga problem att få sitt egna utrymme att träna på.

Det vi fick träna på idag var ögonkontakt och att följa ett steg vid sidan. Vi har faktiskt inte tränat på ögonkontakt innan, men Thone fattade snabbt av övningen gick ut på. Att följa vid sidan var inte heller så svårt eftersom vi skulle ha en godis framför nosen på valparna. Jag och Thone gjorde den övningen på både vänster och höger sida, ifall att vi kommer köra heelwork to music i framtiden.

Instruktören gick även igenom hur man kunde sitta ner med valpen mellan benen och klappa den på två olika sätt för att göra det till en lugn plats. I slutet av dagens tillfälle blev det fika och lite prat, och då skulle valparna vara passiva. En fot på kort koppel och ignorans. Det trodde jag inte Thone skulle gilla, men hon lade sig ner direkt.

När vi åkte hem kände jag mig verkligen supernöjd med Thone. Hon fyller 14 veckor idag, och det känns som vi prickat in en väldigt bra ålder att börja kurs på. Hon var väldigt på och träningssugen och brydde sig inte så farligt om de andra hundarna och människorna. Jag hade väl förväntat mig att hon skulle vara överallt och kasta sig i kopplet, men icke. Att kliva in på en helt ny plats var heller inga konstigheter.

13 oktober, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: