Lilla fröken hopp-loppa

Både igår och idag har jag varit ute på tomten och tränat med Thone en liten stund. Hon tycker verkligen att det är superkul att få träna, och hoppar som en känguru runt mina ben. Jag är väl inte jätteförtjust i hoppandet, för jag vill ju inte att hon ska göra sig illa.

Vi tränade på att följa ett steg vid benet, som vi gjorde på valpkursen, men vi kommer nog skippa den övningen. Thone är väldigt tung i rumpan, och även om jag försöker hinna belöna henne medan hon fortfarande står upp så sätter hon sig ner medan hon tuggar i sig godisen. Det blir inget flyt, och i hennes värld är det nog sättandet som belönas.

Istället gjorde jag så att jag slängde en godis på marken och gick ifrån henne medan hon åt upp den, för att sedan belöna när hon sökte sig till min sida. Det var en väldigt rolig övning tyckte Thone, som satte full fart efter mig för att sedan göra sina känguruhopp den sista biten. Jag belönade långt ner, men hon hoppade lika mycket ändå.

Vi får kanske vänta lite med vissa övningar till hon lugnat ner sig med sitt hoppande, och träna på sånt där hoppandet inte gör så mycket. Jag vill ju inte att vi får ett fotgående som istället borde döpas om till fritt hopp vid sidan…

17 oktober, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: