14 oktober 2006

Idag för 9 år sedan gjorde jag och Thyra vår andra start i lydnadsklass elit. Thyra var 2 år och 3 månader gammal då. Vi debuterade och tog titlarna LPI, LPII, LPIII och LPELIT med 12 raka 1:a priser inom 1 år. Jag läste regelboken, tittade på tävlingar och sen tränade vi på känn och tog en klass i taget. Efter att vi tagit LPIII så provade vi på att träna in elitmomenten, och debuterade i elitklass 2 1/2 månad senare.

Jag tycker det säger rätt mycket om Thyra som hund, om man tänker på att hon är min första hund och att jag inte kunde mer om lydnad än det jag läst mig till och sett på tävlingar. Jag fick ju liksom gissa mig till hur man lärde in momenten, och Thyra köpte allt rakt av. Det kan ju även tilläggas att jag flyttade hemifrån när hon var omkring 5 månader, och att mamma inte släppte iväg Thyra förrän 7 månader senare…

Iallafall, just den här dagen gjorde vi som sagt vår andra start i lydnadsklass elit. Vi började dagen med en 0:a på sittande i grupp… och slutade dagen med en klassvinst och ett 1:a pris på 274 poäng, trots -30 poäng!

14 oktober, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: