Träningen påbörjad

I fredags sa jag till mamma att jag inte kände någon brådska att komma igång och träna med Thone, men redan igår så fick hon sitt första träningspass. När Evelina låg och sov hos Lenny i soffan så kunde jag inte låta bli att plocka fram min Treat & Train och låta Thone få bekanta sig med den.

T & T:n flyttade nyligen in här, så det är en ny bekantskap även för mig. En dyr apparat, som jag inte hade köpt om det inte vore för att jag fick pengar till en sån när jag fyllde år och om det inte var valp på väg. Jag har använt den ett par gånger till Thyra och Lhine, men lyckas verkligen inte få dom att förstå grejen med den. Förutom ljudsignalen och ljudet när maskinen spottar ut godis så behöver dom även få ett ”Varsågod!” från mig.

Eftersom att Thone är helt blank så fattade hon grejen väldigt snabbt. Hon tyckte dock att T & T:n lät lite läskigt, så jag fick knacka lite på den för att hon skulle våga sig fram och ta godisbitarna. Igår klickade jag för sättanden och sedan fick hon göra några nosduttar på targeten som följde med maskinen.

Tidigare har jag inte vetat riktigt vad jag vill göra med Thone, men nu känner jag mig väldigt sugen på jaktbiten. Det är ju så himla länge sen jag tränade apportering med mål att starta på prov. Jag hade ju den tanken med Rhiva, men vi kom liksom aldrig igång med det riktigt. Vi tränade freestyle och lydnad i första hand, och i vintras började vi även träna heelwork to music då hon gillade detaljträning och var så härlig i fotgåendet…

Thone fick sig ett litet träningspass idag med. Vi fortsatte med nosduttar på targeten och påbörjade även nosduttar i handen som grund för avlämningar i handen. Idag var inte T & T:n lika läskig, och nosduttarna i handen verkade hon fatta direkt. Duktig liten valp!

Jag tror att den här damen kommer bli riktigt rolig att träna med, för det är redan full fart i henne. De två första dagarna var hon ganska cool, men i fredags kväll förvandlades hon till ett monster som for omkring som ett skållat troll. Nu är hon jättenyfiken, ska vara med överallt och bär omkring på allt möjligt. Att jag fick den lite försiktigare valpen märks inte om man säger så…

6 september, 2015 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Träningen påbörjad”

  1. Malin:

    Hon är jättefin ?

  2. Zandra, Lova & Lystra:

    Åh så mysigt och roligt med valpträning 🙂

  3. Pia:

    Vad duktiga ni är! Hon är så fin!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: