Träning för dom stora, promenad för dom små

Idag har hela familjen varit på brukshundklubben igen. Lenny tog en promenad med Evelina i barnvagnen medan jag tränade med Thyra och Lhine på parkeringen. Jag var för lat idag för att orka gå fram och tillbaka och byta hund, plus att Lenny tyckte det var en god idé så slapp jag och hundarna bli så skitiga eftersom att planerna var blöta. Grus var det ju dessutom länge sedan vi tränade på.

Thyra fick börja, och vi körde igenom hela programmet först och jobbade sedan på de bitarna som behövde slipas till. Hon var riktigt sansad idag, förutom när hon backade runt mig. I den rörelsen finns bara ett tempo, och det är full fart. Lhine fick en hel del belöningar i sitt program, och vi gjorde även ett par stopp med små pauser. Hon blev riktigt trött och flåsig, så när vi hade tagit oss igenom hela programmet så fick det räcka.

Thone, som jag egentligen borde tagit ut först för att hon inte ska tjäna på att gnissla i bilen, hade jag också tänkt träna med. Något litet och lätt bara, men hennes träning kan vi ju göra hemma antingen inne eller på tomten så istället bestämde jag mig för att vi skulle prova på en liten lös skogspromenad. Jag laddade fickorna fulla med små korvsnuttar och släppte henne lös redan vid bilen.

Hon snurrade omkring vid mina fötter, och vid minsta lilla kontakt så fick hon belöning. Precis vid skogskanten stannade hon till och tvekande en aning, men jag vände ryggen till och fortsatte att gå lite sakta och snart kom hon farande. Hon var mest vid mina fötter, men stannade till ibland för att nosa på alla spännande dofter och då passade jag på att gå med lite större steg för att hon skulle få springa ikapp. Det är ju små steg som gäller annars för att man inte ska snubbla över henne.

23 september, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: