Kletig och kladdig träning

Idag var planen att köra ett längre träningspass med Lhine och ta oss igenom programmet en bit i taget, och för att slippa sura, bittra och otrevliga grannar som glor och muttrar så åkte vi till brukshundklubben. Under timmen som vi var där var det jättesoligt väder, och eftersom det regnat och var blött i backen så blev det svettigt både för mig och hundarna.

Lhine, som förstås är skendräktig nu, tyckte att träningen var lite jobbig i början, men eftersom att Thyra var med på planen så bytte jag hund när jag kände att Lhine inte alls lyssnade utan bara skyndade sig igenom allt och chansade på byten och positioner. Thyra som mest fått slaskträna bara för att fick sig faktiskt lite vettig träning idag. Bland annat så jobbade vi med den där snurren som hon fuskar med bakom min rygg på tävling. Jag tror och hoppas att jag kan ha kommit på en grej som kan få bort det.

Efter den första pausen kändes Lhine bättre, och hon blev säkert lite avundsjuk när hon fick gå och lägga sig och titta på när jag tränade med Thyra istället. Vi körde igenom programmet som planerat, fast i mindre bitar och med mer belöning emellan så att hon skulle känna att hon var superduktig. Det är nog inte helt lätt att vara skendräktig och göra sånt som man inte riktigt kan. Hade vi kört igenom vårat gamla program hade jag säkert inte märkt någon större skillnad, för det kan vi ju båda två utantill.

Något superbra träningspass blev det inte, speciellt inte med tanke på att vi ska tävla i helgen. I början kändes det som att det kanske vore dumt att åka, men det får gå som det går. Ingen av oss är i bästa form, och att Lhine är ur form beror ju mest på att vi inte har tränat så mycket som vi borde ha gjort. Vi lyckades iallafall jobba upp oss idag, och det kändes rätt bra att åka hem med två flåsiga hundar.

20 maj, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: