Freestyle och HTM-tävling på Storfors HK

Ja, idag var det dags för årets första officiella tävling för vår del. Tävlingen hölls i Lerviks hundhall, och både resan dit och hem gick bra. Inte världens roligaste väg att köra, men skönt att det var mest 70-80km/h som gällde. Jag tycker inte om att köra fort när det är mörkt…

Vi var framme vid 12.50, och det skulle vara banvandring för klass II-III mellan 13.00-14.00. Det är rätt sällan tidsscheman stämmer, utan man brukar få ta det med en nypa salt och räkna med förseningar, men idag hade de kört på ordentligt så det var bara att packa in och börja banvandra. Jag blev förvånad över hur gott om plats det fanns, även om det var planerat så att klass I-ekipagen skulle hunnit åka hem. Det fanns liksom plats att röra sig på mellan burraderna.

Efter att jag banvandrat med både Thyra och Lhine så gick vi ut en stund. De fick springa omkring och nosa på ett fält precis utanför, och Thyra fick även jaga boll för att göra av med lite energi. Jag själv försökte ta det lugnt och inte känna någon stress. Inne i hallen tog det Thyra lugnt och sov nöjt vid mina fötter, medan Lhine hade det lite svårare att hålla ihop. Hon visste mycket väl vad som var på gång, och redan när jag tog ut dom ur bilen när vi kom fram så hade Lhine jättebråttom in och släpade in mig genom dörren. Tävla är så kul!

Thyra fick flytta in i sin bur när det började närma sig min och Lhines tur, och Lhine fick följa med mig på toaletten ungefär femtioelva gånger. Nervös och gravid, då kan man inte hålla sig. Till och med när ekipaget före oss gick på planen så var jag tvungen att springa på toaletten en extra gång… Det var en himla tur att den låg inne i hallen!

Lhine var väldigt sprallig och glad inne på planen. Vi gjorde vad vi skulle, även om det blev lite slarvigt på några ställen. Attityden hos Lhine var det iallafall inget fel på, och det var jätteroligt att vara inne på planen tillsammans med henne. Med tanke på förutsättningarna tyckte jag att det gick riktigt bra ändå, och jag kände mig nöjd efteråt! Det var tyvärr dolda resultat, så poängen fick vi vänta på till slutet av dagen.

Innan det var min och Thyras tur så gick vi ut på en liten promenad. Det var skönt att få lite frisk luft och mentalt byta hund. Därefter bytte jag om, och försökte fixa till frisyren på mig själv. Det gick lite sisådär, och blev inte alls så fult som jag ville. Aja, det fick duga helt enkelt.

Thyra gick mycket bättre än väntat idag! Det blev en miss i starten och sen hade hon bråttom och fuskade på två ställen. Hon var såklart lite i gasen, men kändes ändå hyfsat samlad. I slutet av programmet valde jag att försöka förhindra att hon sprang och tog svärdet för tidigt, och det funkade! Thyra var tyst genom hela programmet, så jag kände mig väldigt nöjd med henne också!

Förhoppningarna var att Thyra och Lhine skulle få varsitt poäng till SM-kvallistan idag, även om jag samtidigt har känt att nu kör vi mest för skojs skull. Thyra fick ju två poäng till årets lista när vi var i Karlstad i november, men för Lhine skulle dagens poäng bli hennes första.

Ingen av hundarna fick några superpoäng, men jag tror inte poängen kastades iväg i någon av klasserna. Beroende på hur domarna kommer döma resten av året så kanske det var riktigt bra poäng ändå. Det vet man ju inte såhär i början av året. Förra året delades det ut väldigt höga poäng redan från början…

Lhine blev iallafall 3:a i heelwork to music klass III med 23.90 poäng och cert! Med en marginal över 1.5 poäng vann Thyra freestyle klass III med 24.95 poäng och klassens enda cert! Därmed hamnade båda brudarna på pallen och fick två fina rosa rosetter var. Rättvist och bra!

28 februari, 2015 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Freestyle och HTM-tävling på Storfors HK”

  1. Zandra, Lova & Lystra:

    Låter som ni fick till riktigt bra starter prestationsmässigt. Stort grattis! 🙂

  2. Anna @ Rocktassar:

    Men Gud, jag vill också tävla!! Va sugen jag blev nu!! Grattis till fina resultat! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: