En ohundig dag

Förutom att vi gick en långpromenad imorse så har det inte blivit mycket gjort med hundarna idag. Dom fick vara ensamma hemma ett par timmar, och jag kunde inte låta bli att känna mig lite elak när jag stängde dörren om dom. Fast det är ju jätteviktigt att inte glömma bort att låta dom vara ensamma ibland fast att jag går hemma, så det inte blir kaos sen när jag börjar jobba igen.

Under tiden som hundarna var ensamma hemma lämnade jag in bilen för hjulinställning och balansering, så att den går rakt och fint när den ska säljas, och i väntan på att det skulle bli klart så hälsade jag på hos Lennys föräldrar. När bilen var klar så åkte jag vidare för att möta upp Lenny på Babyproffsen. När jag ändå var i Linköping och han precis slutat jobbet så kändes det perfekt att börja ta tag i det där med att leta barnvagn!

Lenny hade gått in i förväg och pratat med personalen som redan plockat ut två vagnar som dom tyckte passade in på våra önskemål. Den första föll mig inte i smaken alls, och fråga mig inte varför, men den andra kändes mycket mer intressant. Jag kände mig verkligen helt vilsen och fattade varken hur man fällde ihop vagnen eller tog loss och bytte delar.

Vi tog hjälp av personalen som visade vad det fanns för olika delar och hur man satte dit och tog loss dom. Jag tror att jag blev helt såld när själva chassit fälldes ihop. Det såg så lätt ut, och det blev så litet! Vi har ju inte plats för en vagn som varken tar upp hela eller halva bagaget, utan behöver en som tar minimalt med plats, och det här chassit såg ut att antingen kunna stå på golvet i baksätet eller ligga på högkant i bagageutrymmet och lämna gott om plats över till hundarna.

Brio Smile heter vagnen jag fastnade för, eller rättare sagt som vi fastnade för båda två, och förutom att chassit blev väldigt litet när det fälldes ihop så var det även ett stort plus att babyskyddet Brio Primo går att fästa direkt på chassit. Det blev inget barnvagnsköp idag, utan nu ville vi bara kolla lite vad som fanns, och än så länge är vi ju ute i god tid och behöver inte ha någon brådska. Jag kommer vilja titta på fler vagnar och läsa på lite mer innan vi bestämmer oss helt för vad det blir för någon. Om man blundade för prislapparna så var det iallafall himla roligt att titta på barnvagnar!

18 februari, 2015 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “En ohundig dag”

 1. Susanne:

  Vi har samma problem som ni med vagn och hundar. Dessutom går jag ofta promenader med vagn och hundar och då är det roligt att kunna gå även på skogsstigar.

  Den perfekta kombon har för oss varit en Urban jungle (3-hjulig) som vi fick ärva. De är dyr ny men begagnade kan du få till bra pris om de är lite solblekta. Den blir rätt liten ihopfälld men tyvärr lång för att gå in i bagaget på kortsidan. Dock funkar den bakom förarsätet när jag kör och detta är ju alltså min ”skogsturvagn”.

  Sedan köpte vi en sulky från samma märke som bilbarnstolen så där fanns insatsdelar för att kunna fästa stolen. Nu när nyföddstolen är för liten kan ändå sulkyn komma med fast hundarna är i bagaget. Den går nämligen in på högkant i buren och spänns enkelt fast med spänband och karbinhake så den inte far runt.

  Så tänk på vilka hjul du väljer på vagnen, var ska du använda vagnen? Den du skriver om ovan är jag ytters tveksam till att behagligt kan rullas på annat än asfalt….

 2. Åsa o toktassarna:

  Hör lite med hundfolk vad de har för vagnar! Många vet jag hellre bär (sjal/sele) i början eftersom det är mycket enklare än barnvagn.

 3. Carolin:

  Hej!
  För lite drygt ett år sen hade vi samma funderingar som er gällande barnvagn. Vi har en liten bil (polo) och en större (passat kombi) med en mim-bur i och vår förhoppning var att hitta en vagn som kunde gå in i båda. Tyvärr visade det sig svårt :/ Det råd vi fick från både butiker och vänner var att köpa just brio smile och eftersom vi båda gillade den stilmässigt också så gjorde vi det! En väldigt bra vagn som vi varit nöjda med, men tyvärr går den inte in i bagaget på polon och med liggdelen på gick den inte in i passaten bredvid mimburen heller. Med sittdelen framåtvänd går det nu äntligen att ha vagnen och buren samtidigt i bilen! Tidigare löste vi det genom att ha själva chassit i bagaget och ligg/sittdelen i framsätet..
  Hoppas ni hittar en vagn ni blir nöjda med. Det är verkligen en djungel! Grattis till graviditeten förresten 🙂

  SVAR: Jag tror att Brio Smile kommer göra oss nöjda också 🙂 Tanken är att ha chassit i bagaget, och lägga det på sidan liksom och spänna fast det med spännband så den inte far omkring, och sedan ha liggdelen i baksäte/framsäte. Vi har ingen bur, utan grindar och mellanvägg. Ska vi åka allihopa med en massa packning, då finns det ju något som heter takbox så jag tror allt löser sig.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: