Nyinlärning och ominlärning

Den här dagen är nog hundarna väldigt nöjda med, även om dom kanske tyckte att den kunde börjat lite tidigare… Efter att jag tagit en liten sovmorgon så fick hundarna sin frukost och sedan gick vi ut på promenad. Vi går nästan alltid samma sväng på morgonen, som tar ungefär en halvtimme, men idag fick det bli en lite längre sväng. Vi hade ju liksom ingen brådska någonstans.

Efter det varvade jag serietittande med hemmafru-sysslor, och sen blev det hundträning! Jag hade faktiskt satt en tid som vi skulle gå ut och träna, för att jag inte skulle fastna i soffan igen. Precis som i onsdags så blev det korta pass, där hundarna fick träna upp 2 deciliter torrfoder var.

Rhiva fick börja, och till henne hade jag även med den bollen som jag köpte på My Dog. Den var dyr, men Rhiva som bara fått provsmaka den lite grann är helt galen i den. Vi tränade på två olika freestyletrick, och hon var jätteduktig och lyssnade väldigt bra på vad jag sa. Ett par gånger råkade jag säga ett belöningsord istället för kommandot på tricket, och då sprang hon och tog belöningen direkt.

Thyra fick också träna freestyle, förstås, och hon fick träna på ett av de tricken som Rhiva tränade på. Thyra kan det redan, fast bara ihop med två andra rörelser, så jag tänkte att det kunde vara kul att få henne att förstå just bara den delen. Dessutom fick hon tänka en del själv, vilket inte är hennes stil. Hon vill veta vad och hur hon ska göra, inte behöva gissa sig fram.

Med Lhine blev det positionsträning, och vi fortsatte där vi avslutade i onsdags. Vi tränade lite på samma sätt som man kan göra när man lär in fotgåendet. Jag klickade så snart hon tog sikte mot rätt position och belönade sedan där jag vill ha henne. Därefter kastade jag iväg en godis, och sedan fick hon söka upp rätt position igen. Jättekul träning tyckte Lhine! Mycket klick och godis, det är är hennes grej!

30 januari, 2015 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: