Final i Agria Freestyle Elite Challenge, heelwork to music 2014

Utöver de åtta kvaltävlingarna till AFEC så arrangerades det även fyra kvaltävlingar till AFEC-HTM under 2014. Jag och Lhine kunde tyvärr bara delta på den första kvaltävlingen, där det krävdes att man kom på 1:a eller 2:a plats. Den tävlingen hade nog förra årets största HTM III-klass, och med en 4:e placering blev det ingen kvalplats för oss. Men, i tisdags fick vi beskedet att vi kommit med som reserver tack vare poängen vi fick på den tävlingen!

Jag tackade ja direkt, utan fundera på hur vi skulle ta oss dit och hem. Mamma tyckte inte att jag skulle sitta och köra ensam, så hon var snäll och ställde upp som resesällskap. Igår när jag och Thyra kom hem blev det i princip bara att packa upp och packa om innan det var dags att krypa ner i sängen och försöka sova ett par timmar. Imorse ringde klockan 03.00… och en timme senare var jag, mamma och Lhine på väg mot My Dog!

Dagens upplägg var det samma som igår, så det blev tjugo minuters banvandring där man fick ta med sig hunden om man ville och även fick belöna med godis. Eftersom att jag och Lhine inte tränat en enda minut sedan SM så utnyttjade vi hela banvandringen till att träna och försöka göra planen till ett jättetrevligt ställe att vara på. Lhine var nämligen inte helt bekväm med luckorna under golvet som vippade och skramlade.

Vi hade startnummer 2, och det kändes skönt att få starta tidigt. Lhine var lite väl i gasen, så det strulade till sig på några ställen. Däremellan jobbade hon på fint och glatt, men vi fick ett mindre roligt avslut. Precis innan det sista positionsbytet så överröstades musiken av ett ”PLING-PLONG” följt av ett meddelande till någon domare. Jag ryckte till, hörde inte musiken och Lhine blev också överraskad och hörde inte mina kommandon. Själva avslutet blev jättekonstigt och jag tror ingen av oss hade rätt känsla när vi gick av planen även om jag försökte hålla masken och belöna Lhine som om ingenting hade hänt.

När hon fått sin belöning provade jag faktiskt att lägga in en protest och be om omstart. Det blev en nervös väntan och domarna behövde få konferera lite, men min protest blev godkänd och vi skulle få starta om sist. Lhine fick ligga i buren en stund medan jag försökte ladda om med positiva tankar. Jag fick även höra från mamma att någon hade pratat ut i högtalarna under vårat program, men det hade jag uppenbarligen lyckats sortera bort.

Det kändes nervöst i början av vår omstart, men det kändes som att Lhine gick lite bättre än under första starten. Vi fick något småstrul, och var nästan på väg in i domarborden, men jag lyckades rätt bra med att hålla oss borta från luckraderna. Lhine höll sina positioner, även om det blev lite snett ibland, och vi fick göra vårat avslut så som det ska se ut. Det var jättestor skillnad på Lhines blick och glädje jämfört med första starten. Nu var hon glad och sprallig, nöjd med sin insats.

Efter att kvalat in som reserver, och fått göra en omstart på grund av störning i programmet, så slutade jag och Lhine som 4:a med 24.35 poäng och cert i finalen av Agria Freestyle Elit Challenge, heelwork to music 2014! Lhine fick därmed sin första jättestora rosett! De delades ut till placering 1-4, så det känns jättekul att vi lyckades få med oss en av dom hem. Vilken helg, vilken dag, vilka duktiga hundar jag har!

4 januari, 2015 | 8 kommentar »

8 kommentarer till “Final i Agria Freestyle Elite Challenge, heelwork to music 2014”

 1. Malin:

  Superstort grattis! Trist med strulet men mycket bra att dem kompenserade er! 🙂

 2. Anki Risberg:

  Grattis! Ni är superduktiga!!!! Duktiga hundar och duktig tränare! Toya är stolt över sin mamma och mormor

 3. Carin:

  Åh vad roligt 🙂 Stort grattis!

 4. Sofia:

  Kul att springa på dig tidigare idag! Och grattis till framgångarna!!!

 5. Virre & Milo:

  Stort grattis!! 😀

 6. Nettan:

  Grattis ni var jätteduktiga båda två. Så skönt att Du vågade lägga in en protest och att den godkändes, att ni kunde ladda om, och Oj vilken skillnad det blev!!.

 7. Sussie:

  Enormt Grattis! Vilka framgångar 😀

 8. Zandra, Lova & Lystra:

  Grattis tjejer! Väl värda, utifrån vad jag såg på SM väldigt stabilt och fint 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: