Årets första utomhusträning!

I måndags fick jag äntligen träffa en läkare på Kvinnohälsan, efter fyra väldigt långa veckors väntan sedan tiden blev bokad. Resultatet blev en sjukskrivning ett par veckor framöver, vilket jag blev väldigt glad över. Jag har varit hos sjukgymnast, och det blev då bekräftat att jag har bäckensmärtor på grund av graviditeten. Även om det inte är så himla kul att ha det, så kändes det skönt att få svart på vitt att jag har haft rätt hela tiden när andra sagt att det är för tidigt att få det och att det ska kännas att man är gravid.

Bäckensmärtorna har orsakat en hel del stress, oro och huvudvärk, eftersom jag känt mig väldigt besvärlig när jag behövt ringa till jobbet och sagt att jag inte kan jobba för att jag har ont. De dagar jag kämpat mig iväg till jobbet har jag istället blivit stressad av klockan… Dåligt med sömn har det blivit också, men inatt vaknade jag bara till en gång och imorse kände jag mig nästan som en ny människa!

Samtidigt som jag ska lyssna på min kropp så ska jag inte bara ligga på soffan, utan sjukgymnasten tyckte att jag skulle försöka hitta en balans i hur mycket jag kan röra på mig, så idag provade jag att träna med hundarna ute en liten stund. Det blev faktiskt årets första träning utomhus. Det blev inga långa pass, men vad skönt det var att få slippa det trånga köket!

Det märktes även på hundarna att dom tyckte att det var skönt att få komma ut och träna, och få jobba lite mer med hela kroppen liksom. Alla tre var jätteduktiga och jag började träna nya saker med både Thyra och Rhiva. Det känns som att det var evigheter sedan jag lyckades komma på något sådant. Med Lhine blev det positionsträning, och vi tog ett par steg bakåt och skojade till det lite. Jag tror att ett steg bakåt ibland kan leda till två steg framåt, och vi har ju några positioner som Lhine inte riktigt hajat än. Kanske, kanske att jag kommit på ett enkelt sätt för henne att känna sig bekväm i just dom positionerna.

Även om det bara blev korta pass så kändes väldigt skönt att komma upp från golvet och ut från köket. Lhine fick träna sist och då började det göra ont, så i fortsättningen får jag nog sprida ut deras träningspass. Det kanske är en kvart i taget som gäller, precis som sjukgymnasten sa.

28 januari, 2015 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Årets första utomhusträning!”

 1. Nina:

  Hoppas det funkar för dig och det måste kännas gör härligt att få göra något, lite träning gör att man släpper tanken på att man har ont. Så ta det försiktigt.

 2. Carin:

  Ta det lugnt och känn efter vad som känns bra. Inte roligt att ha ont, klart det ska kännas att man är gravid men inte med smärta.

 3. Elin:

  Ja, lyssna inte på folk som tror sig veta. Alla är vi olika och graviditeterna med. Ingen kan ju veta vad du känner.
  Exempel från graviditeten med Ludvig: jag hade rejäla förvärkar och ”alla” sa vänta du bara tills de startar på riktigt. Bara det är när förlossningen väl startade på riktigt tog jag det inte på allvar för smällarna innan hade varit mycket värre än de värkar jag fick då. Tack vare att min man tvingade iväg mig till BB så är Ludvig född där. Hade jag fått bestämma hade det nog inte blivit lika bra. Skönt att du får vara sjukskriven och lyssna på läkaren 15 minuter är nog lagom. Kram

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: