Freestyletävling på Dog-O-Rama

Idag blev det att gå upp galet för att åka till Karlstad och tävla freestyle med Thyra. Den här gången fick jag med mig Lenny, och precis som förra året så har vi passat på att ha en myshelg samtidigt för att fira vår årsdag. Inatt sover vi på hotell, och vi har precis varit nere i restaurangen och ätit gott. Vi köpte även med oss några öl och en flaska vin upp på rummet.

Dagens tävling var väldigt nyttig, även om den inte var så rolig. Jag funderade länge över kniven, vår nya rekvisita, och fick liksom inte till var jag skulle ha den. Till slut knöt jag fast den med två snören nere vid foten, och trodde att jag skulle kunna få upp den och sätta tillbaka den lätt…

Thyra fick sitta kvar ute i bilen tillsammans med Lhine och Rhiva fram tills klass III drog igång. Vi hade tränat lite grann ute tidigare, så när jag hämtat in henne från bilen så satt vi bara ner och tog det lugnt, eller rättare sagt försökte. Jag var jättenervös och hade ont i magen, och det speglade av sig på Thyra som knappt ville följa med in på planen när vi blivit inropade.

Så fort musiken startade körde Thyra på, och det kändes jättebra. Hon försökte skynda på, men jag höll huvudet kallt. Det gick bra att få upp kniven, men Thyra blev störd. När hon skulle backa runt mig kom det ett rejält frustrationsskall. Jag tycker ändå att hon samlade ihop sig, men sen när jag skulle sätta tillbaka kniven samtidigt som Thyra backade ut bakom mig så gick det åt skogen.

Thyra backade ut jättebra, men jag fick inte in kniven bakom snörena och lade den istället på marken bredvid mig. Det blev jättefel för Thyra, som hade svårt att gå i sidleds och när jag vände mig mot henne så sprang hon och plockade upp kniven. Hon släppte den på kommando och så försökte vi rädda upp den sista biten av programmet. Ett stort plus var väl att hon inte tjuvade på svärdet och greppade det åt rätt håll, men fy så stressad hon var i slutet.

Jag kände mig faktiskt ledsen för Thyras skull efter våran start. Tonen i frustrationsskallet och väsandet i hennes andning… Nej, det där med kniven stryker vi från programmet. Det är inte värt det känner jag. Vi fick en hel del positiva kommentarer utanför planen ändå, att det var bättre att det här hände på en vanlig tävling och inte på NM. Det kunde jag inte annat än att helt hålla med om!

Resultaten idag var dolda, så ingen hade en aning om hur det hade gått före prisutdelningen. Det var så klart nervöst att stå där med spetsade öron för att höra om det var våra namn som ropades upp, och jag blev väldigt glatt överraskad när jag insåg att vi hade vunnit! Inga dåliga poäng blev det heller, utan vi vann med 26.15 poäng och cert! Vårat första poäng till kvallistan inför SM 2015.

Vi ska tävla imorgon med, och då kommer vi göra som vi brukar! Jag är väldigt glad över att vi får en chans till känslomässig revansch, så att vi förhoppningsvis har en bättre start än idag i minnet till NM.

8 november, 2014 | 5 kommentar »

5 kommentarer till “Freestyletävling på Dog-O-Rama”

 1. Malin:

  Grattis till vinst! Vi håller tummarna för imorgon!

 2. Gunela:

  Supergrattis – märkligt när känslan att det gått illa är fel – MEN positivt!

 3. Lina:

  Grattis!! 😀

 4. Zandra, Lova och Lystra:

  Som vanligt grattis till strålande resultat! 🙂

 5. Jeanette, Sly & Joy:

  Grattis!:-)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: