4:e plats på NM i freestyle!

Klockan ringde lika tidigt idag som igår, men inatt fick vi sova så det var betydligt lättare att ta sig upp ur sängen. Det märktes även skillnad på hundarna. Thyra kom och tryckte upp en sko i mitt ansikte direkt när klockan ringde, jämfört med igår när hon låg kvar på golvet nedanför sängen…

Inför dagens final kände jag mig ganska lugn. Jag visste att vi inte hade någon chans att klättra uppåt eftersom att en av domarna gav oss hela 3 poäng(!) lägre än de andra två igår. Det kändes både lite trist, men även lite skönt. Då kunde jag precis som igår gå in och tänka på att vara lugn och försöka hjälpa Thyra genom programmet.

7 ekipage i varje gren gick vidare till finalen, och jag och Thyra skulle starta som nummer 4 i freestylen. Finalen gick av stapeln i den stora finalringen, som var mycket finare än den planen vi fick tävla på igår. Igår fick man visa upp programmen med baksidan mot publiken, men idag blev allt rättvänt igen. Bakgrunden var svart med massor av små lampor, och livesändningen visades även direkt på två stora skärmar. Mycket häftigare än igår!

Idag skippade jag tårarna innan det var vår tur, och det kändes som att jag hade bättre koll på läget. Thyra kändes lite hetare än igår redan när vi gick in på planen, och genomförandet blev nog lite slarvigare från oss båda. Inför hoppen gjorde Thyra någon ny variant, och det var bara att försöka spela med. Hon backade ut fint med svärdet, och det var nästan så att jag inte fick stopp på henne istället, men idag ville hon inte vända.

När Thyra backade ut bakom min rygg så kunde jag tjuvkika på en av skärmarna så att vi kunde tajma våra snurrar ifall att hon skulle fuska. När vi gick i sidleds var jag så koncentrerad på att försöka få Thyra att inte fuska på apporteringen av svärdet att jag glömde spela ut. Thyra var väldigt het i slutet, och hoppade över vår slutposition och skyndade att sätta sig bredvid mig istället.

Jag kände mig ändå nöjd när vi klev av planen, och höll tummarna för att vi skulle få behålla vår 4:e placering. I HTM-finalen behöll alla sina placeringar, och så var det även hittills i freestylefinalen. När Thyra fått sin belöning så var det en norsk tv-kanal eller något som ville få prata lite med oss, och lagom tills vi gick tillbaka till vår plats på läktaren så ropades våra poäng upp. 24.20 poäng och upp i ledningen. Vi skulle få behålla vår 4:e placering!

Det var även så vi slutade, som 4:a individuellt på det nordiska mästerskapet i freestyle 2014!

16 november, 2014 | 10 kommentar »

10 kommentarer till “4:e plats på NM i freestyle!”

  1. Virre:

    Stort Grattis!!! 😀
    Golden är ju för härliga, jag brukar bli väckt av en trampande eller stirrande vovve 😀

  2. Emma, Sasha & Arya:

    Ni är så duktiga! Stort grattis 🙂

  3. Åsa o toktassarna:

    Grattis!

  4. Nathalie och Ayax:

    Stort grattis!! 🙂

  5. Cattis:

    Stort grattis till er!

  6. Anna med flock:

    Stort Grattis både till dig och till laget för fina prestationer!

  7. Carin:

    Grattis igen!

  8. Nettan:

    Jag är som vanligt så himla stolt över er båda 2!!!

  9. Zandra, Lova och Lystra:

    Grattis, fantastiskt bra jobbat som alltid! 🙂

  10. Gunela:

    Grattis igen! Ni är grymma!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: