Världens sötaste tiggare


Thyra är redo för marknad!

Idag skulle vi i landslaget ha en uppvisning på Mickelsmässmarknaden i Örsundsbro, och innan vi avslutade igår så försökte vi göra en liten plan för hur den skulle se ut. Den skulle ju till stor del bli improviserad, men vi planerade iallafall början, slutet och att vi på löpande band skulle gå fram en i taget och köra några trick och sedan backa tillbaka till linjen vi stod på.

Jag, Nathalie och Ida sov förresten kvar hos Renata igår, och vi hade en jättetrevlig kväll. I mörkret eldade vi ris och grillade korv och marshmallows. Eftersom att det bara var halva laget som kunde komma på den här träffen, så åt vi tills vi höll på att spricka.

Tillbaka till marknaden och uppvisningen. Scenen vi skulle vara på var hög, men inte så stor och dessutom väldigt hal eftersom att det hade regnat. Några funderade på om vi skulle vara nedanför scenen istället, men jag och flera med mig tyckte att scenen var bättre då vi skulle synas bättre – och folk hade redan börjat stanna upp för att se vad som skulle hända.

Uppvisningen var ungefär 8 minuter lång, med några ihopklippta låtar. Vi stod som sagt på en linje och turades om att gå fram på scenen. Jag tyckte faktiskt att det blev riktigt bra, även om hundarna tyckte att det var svårt med halkan. Efter att vi gjort vår slutpose så sprang jag ner för trappen med Thyra för att hämta korgen som Renata tagit med. Thyra bar stolt omkring på den medan vi gick runt bland publiken och tiggde pengar.

Egentligen skulle vi åkt tillbaka till Renata efter uppvisningen, men så kom vi överens om att vi skulle se om det fanns fler ställen på marknaden där det kunde passa att ha små uppvisningar. Vi gjorde fyra stopp, och medan de andra i laget visade upp freestyle och HTM så följde jag Thyra som gick runt med korgen.

Thyra var så jävla söt med sin korg. Med viftade svans så tryckte hon upp korgen hos folk, sökte ögonkontakt med dom och stod och trampade. En gubbe fick leta fram mer pengar, för när han lagt i några mynt stod Thyra kvar och trampade framför honom. ”Kom igen, jag vet att du har mer!”.

Det var riktigt kul att gå runt med Thyra och tigga, för folk blev helt fascinerade över henne och korgen. En del skrattade, en del åhade och en del bara log. Det var jättemånga barn som tyckte det var jättehäftigt och roligt att få ge en peng till hunden.

Här finns en liten filmsnutt, om länken funkar.


Det var ingen dålig slant Thyra skramlade ihop. 933:- för att vara exakt!

5 oktober, 2014 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Världens sötaste tiggare”

  1. Carin:

    Duktiga Thyra och matte Sandra också förstås! Det krävs ju två 😉

  2. Åsa o toktassarna:

    Perfekt!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: