Härligt träningspass!

Idag åkte jag och hundarna bort till Rexago hundskola för att träna, eftersom att jag är väldigt trött på regn, blött gräs och blöta strumpor. Förra, och första, gången vi var där var för två veckor sedan, och Rhiva visste direkt vad som var på gång när jag tog ut henne ur bilen. Svansen svajade i topp och ögonen lyste av träningsglädje.

Tanken var att i första hand passa på att träna på klass II-hoppet, och det gick så himla bra idag att vi hann med både fjärrdirigering och apportering också. Idag hittade jag inte belöningsburken när vi skulle åka, så jag fick ta med en liten matskål istället och hoppas på att Rhiva skulle lyssna och inte tjuva godis ur den.

Idag provade vi att köra momentet lite bakvänt, så hon fick hoppa tillbaka först och få belöning innan jag skickade ut henne över hoppet. Hon gjorde jättefina återhopp, och på uthoppen tänkte hon långt ut. Det gick snabbt och jag trodde att hon skulle springa rakt ner i matskålen, men hon lyssnade direkt när jag ropade ”Sitt!” och satte sig dessutom snabbt. Förra gången gick det lite trögt ner med rumpan, men det var ju också första gången vi tränade på uthopp. Jag blev verkligen glatt förvånad över hur bra det gick!

Sedan tränade vi på fjärren, där Rhiva fick ha matskålen bakom sig för att hon inte skulle ha dragning framåt mot mig. Här hemma har vi tränat lite på läggandena då hon tagit steg ner och jag vill ha ett pang ner i backen. Jag förväntade mig att läggandena inte skulle vara jättesnygga, men det var dom! Hon kastade sig upp, och slängde sig ner. Duktiga lilla unge!

Eftersom att jag inte ville hålla på och nöta så letade vi fram en apportbock för att träna på ingångarna. Att ta en främmande apportbock var inga konstigheter, men det var svårt att få in den rakt i munnen. Fast hon höll ordentligt och utan tugg. Sedan jag slutade hålla på och försöka göra något åt tuggandet så tycker jag att hennes grepp har blivit mycket bättre. Istället har vi koncentrerat oss på just ingångarna och att springa snabbt med apportbocken.

Det blev ett riktigt toppenpass, och när vi hade tränat på tre olika moment så kände jag att det fick räcka för idag. Vi avslutade i precis rätt tid, för helt plötsligt blev Rhiva helt spänd i kroppen och en katt tassade förbi oss. Den gick raka vägen fram mot träningsväskan och sniffade nyfiken, och stoppade sedan ner huvudet i påsen med hundmat och började vräka i sig.

Rhiva fick lägga sig ner, vilket var jättesvårt, och sedan backade jag ifrån henne och gick bort mot katten för att se om det gick att få ut den ur påsen. Det var en smal katt med världens mage, så förmodligen var den högdräktig och vrålhungrig. Det hade känts elakt att försöka schasa bort den, så jag lät den fortsätta äta.

Även om Rhiva låg på helspänn så var hon jätteduktig och låg kvar. Det fick hon en massa belöning för, och sedan kopplade jag henne och gjorde oss redo för att försöka passera katten och gå ut till bilen. Rhiva fick gå med kommandot ”Nära!” och skötte sig fint tills vi var precis i jämnhöjd med katten. Då hade hon svårt att släppa den med blicken, men vi tog oss förbi med slakt koppel och så snart vi hade passerat så sökte Rhiva kontakt och ville ha belöning. Hon vet vad som lönar sig!

25 september, 2014 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: