Dags att införa cykelkörkort?

Herregud alltså, vilken jävla bitterfi**a jag och hundarna råkade komma i vägen för imorse. Medan jag slängde en bajspåse så hamnade Rhiva på fel sida om en lyktstolpe. och när jag lockade på henne för att få henne att gå tillbaka runt lyktstolpen så börjar ringklocka ringa aggressivt bakom oss. Jag hinner varken korta upp Lhine eller Rhivas koppel innan en mycket irriterad cyklist får bromsa in och vingla ut på gräsmattan.

Hon suckar och svär, medan jag undrar hur hon tänkte. Trodde hon att hon skulle kunna teleportera oss bort från gångbanan när hon plingade? När hon passerat oss gapar hon ”Hundarna ska vara kopplade!”. Var människan blind eller? Jag stod ju där med två hundar i koppel… I såna där situationer brukar man ju oftast stå med hakan i backen, men minst lika otrevlig vrålade jag tillbaka ”Dom har ju för fan koppel på sig!”.

Dessutom så var det ju egentligen kopplena som ställde till det, framförallt Lhines eftersom att hon stod längst ut i kopplet mitt på gångbanan medan jag försökte få tillbaka Rhiva runt lyktstolpen.

”Alla hundarna ska ha koppel!” gapar cyklisten tillbaka, och syftar då på stackars Thyra som står mycket längre bort mitt på en gräsmatta och undrar vad det är som pågår. Hon hade verkligen inget med saken att göra. Jag hade definitivt inte hunnit flytta på mig fortare om Thyra också varit kopplad.

Usch, vissa cyklister. Hade hon plingat i god tid, och inte när hon redan höll på att köra in i arslet på mig så hade vi självklart gått åt sidan. Jag fattar inte hur svårt det ska vara att använda ringklockan och hur. När jag är ute och cyklar så plingar jag alltid i god tid, vare sig det är trångt eller inte, för att den jag passerar ska höra att jag kommer och inte blir överraskad.

3 september, 2014 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Dags att införa cykelkörkort?”

 1. Virre:

  Snacka om att försöka greppa efter höstrån med det svaret att alla ska ha koppel när hunden utan koppel inte ens var i vägen. Dessutom är det cykel & gångvägar så det går ju inte bara att köra i 110km/h när folk går där.

 2. Anna @ Rocktassar:

  Men fy vilka tråkiga människor du råkar ut för Sandra! 🙁 Så oktroligt onödigt att bli arg för att man själv plingar för sent och människan framför inte hinner flytta på sina kopplade hundar…. Vad ledsamt att vara så arg och irriterad. Men ännu tråkigare för dig förstås som hamnar i vägen för hennes bittra vrålande.

  Ja, det är inte omöjligt! Klass 3 överlag är ju lite mer pirrigt än klass 1 och 2. Man (jag) tänker ju att folk ska tänka ”ett klass 3-ekipage, de måste vara bra”. O nu blir det dessutom: ”Är inte hon med i landslaget? Nu har hon en ny hund i klass 3, den måste vi se” – och så blir det bara pannkaka, för att jag blir så nervös. Jag tror egentligen att folk tänker så, eller om de gör det – så är det nog inte illa menat iallfall. För jag tänker ju inte så om någon. Men nerverna kommer automatiskt.

 3. Nettan:

  Stackars Thyra!!! Hon har väl inte ens nåt koppel.

 4. Åsa o toktassarna:

  Du skulle ha svarat ”den där är inte min, den följer bara efter oss!” 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: