Bye, bye augusti

Augusti måste nog vara årets mest tävlingsaktiva månad hittills. Alla tre flickorna har ju fått tävla i varsin gren, och bra har det gått med.

Thyra och jag åkte med landslaget till Finland för att delta på världsmästerskapen i freestyle. Vi lyckades inte få till någon bra känsla då Thyra var alldeles för högt uppe i varv, men kom ändå 5:a individuellt i lagtävlingen och gick därmed vidare till VM-finalen! Det blev även VM-brons för laget. Thyra och jag kom på 9:e plats efter finalen, och är alltså det 9:e bästa freestyleekipaget i världen 2014!

När vi kom hem från VM tog jag tag i att få hjälp med varför Thyra går upp i varv på tävling, och bokade in två träffar hos Eva och Heléne. Sedan dess har vi hunnit med att göra tre starter här hemma i Sverige där jag provat deras tips och råd. Resultatet? Tre vinster, tre cert och poängen 27.75, 27.20 och 26.35.

Lhine och jag dammade av vårat gamla HTM-program, som vi gjorde tre starter med. Inför den första tävlingen tog jag fel på dag, så vi hann bara med en snabb genomkörare kvällen före efter 6 månaders uppehåll. Takterna satt i, och Lhine tyckte det var superkul att äntligen få tävla igen. Med poängen 25.40, 24.05 och 25.80 blev det tre cert, en 2:a placering, en 4:e placering och en klassvinst! Än har jag inte smält hennes klassvinst, där vi slog två landslagsekipage, ett tidigare landslagsekipage och en tidigare landslagsförare.

Rhiva och jag startade på två lydnadsprov, två dagar i rad. Under den första tävlingsdagen tänkte jag på det Eva och Heléne sagt om inte krångla till det, utan göra som på träning. Rhiva gick superfint, men råkade nolla ställande under gång. Det räckte ändå till 161 poäng, klassvinst och vårat andra 1:a pris! Nästa dag så var Rhiva sitt galna jag, men vi gjorde som på träning och fick poäng på alla moment. Med 175.5 poäng fick vi vårat tredje 1:a pris och tog LPI!

Thyrasonen Malte tävlade rallylydnad och debuterade i fortsättningsklass. På fyra starter blev det fyra godkända resultat, två klassvinster och en ny titel, RLD F. Thyradottern Lystra tävlade också rallylydnad, och fick tre godkända resultat i mästarklass.

2 september, 2014 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Bye, bye augusti”

  1. Zandra, Lova och Lystra:

    Grattis till månadens alla framgångar! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: